Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Pasapalabra’, cuina de pastissos i papiroflèxia: els esplais es reinventen per la quarantena
  • CA

“L’esplai no s’atura“. És tota una declaració d’intencions que fa l’associació d’esplais laics i voluntaris de Catalunya (Esplac) en el context de confinament i estat d’alarma. L’associació remarca com alguns monitors i monitores estan fent un esforç per mantenir vius els esplais i amenitzar la quarantena als més petits. “Jocs, dinàmiques, reptes diaris i videotrucades: aquesta és la manera com volen ajudar a les famílies que ho tenen més difícil per oferir activitats i recursos a casa”, explica Esplac en un comunicat. 

Desenes d’esplais estan fent ús de les xarxes socials per mantenir l’activitat en un context advers. Els dissabtes, tot i el confinament, els nens seguiran participant a l’esplai amb jocs, gincames, cinefòrums, debats o berenars a través de videotrucades. “Però en aquest cas de forma telemàtica”, matisen des de l’associació. “Les monitores i monitors dels esplais d’Esplac no es queden de braços creuats davant la situació d’excepcionalitat social actual”.

A Sants-Montjuïc

Quatre esplais de Sants-Montjuïc són alguns dels que lluiten contra el confinament de forma telemàtica amb els més joves. L’Espurna, per exemple, proposa jocs com un Pasapalabra amb preguntes sobre l’esplai. Els monitors de la Lluna van fer un vídeo per animar els nens a quedar-se a casa i, a més, fan reculls de pel·lícules. L’esplai Turons proposa reptes a través d’stories d’Instagram.

A Gràcia

Al districte de Gràcia també hi ha esplais que intenten fer més fàcil la quarantena. És el cas del Matinada-Pòrtics, que fa reunions d’esplai de forma telemàtica.

Reunió telemàtica de l'esplai Matinada-Pòrtics / Esplac

Reunió telemàtica de l’esplai Matinada-Pòrtics / Esplac

També ho fan a l’Espurna de Gràcia, des d’on proposen reptes com ara cuinar un pastís. 

Repte de cuinar un pastís de l'esplai Espurna de Gràcia / Esplac

Repte de cuinar un pastís de l’esplai Espurna de Gràcia / Esplac

A Sant Martí

Al districte de Sant Martí, l’esplai SCV El Clot col·labora amb la xarxa de suport dels barri del Clot i de Camp de l’Arpa. En aquest context, els monitors de l’esplai s’organitzen a través de Telegram. 

A Nou Barris

Al districte de Nou Barris, l’esplai Guineueta ha fet una proposta d’iniciatives per portar a terme aquests dies. Algunes de les opcions són els jocs de taula, concursos de cuina, crear una cançó o tallers de papiroflèxia. 

L’associació Esplac

L’associació Esplac està formada per 106 esplais distribuïts en 72 poblacions catalanes, amb prop de 1800 monitores i monitors, i 7700 infants. “La cara positiva d’aquest moment social tan dur és poder veure com persones joves han pres la iniciativa, i de forma voluntària, destinen el seu temps a millorar el dia a dia dels infants, les famílies i els barris. Queda, més clar que mai, el valor social i transformador dels esplais”, reivindica l’associació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa