Les ofertes gastronòmiques de Barcelona són infinites. De fet, la ciutat és una de les més famoses per la seva varietat de restaurants i menjars diferents. Tot i que la dieta mediterrània és un clàssic de la capital catalana, hi ha centenars de nous locals que porten menjar de diferents cultures i regions a la metròpolis. Ara bé, no només hi ha propostes de diferents països, sinó que també aptes per tots els paladars i les al·lèrgies. Cada vegada creix més la població amb alguna classe d’intolerància al gluten, cosa que ha provocat que la restauració barcelonina també aposti per tenir varietat per a celíacs. Aquesta iniciativa no només es materialitza en les cartes dels restaurants sinó que ara la capital catalana també tindrà el seu propi festival sense gluten. El Van Van 100% és un esdeveniment amb centenars d’aliments aptes per a celíacs.
El cap de setmana del 4 i 5 de maig, a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, -tal com ha explicat la revista Timeout- s’organitzarà aquest festival gastronòmic on totes les propostes són al cent per cent sense gluten i on participen projectes gastronòmics amb diferents aproximacions al món de l’alimentació. “Hem preparat una programació de tallers de luxe, perquè tots plegats puguem gaudir i aprofundir una mica més en la gastronomia sense gluten”, ha explicat en un post a Instagram des del compte oficial del festival.
Un programa molt complet
Durant els dos dies hi haurà tallers de tota mena i moltes classes per aprendre a fer menjar sense gluten. Des d’aconseguir fer una bona Kombucha, a un taller de Micheladas mexicanes així com les famoses crepes brasileres, Maniocas o una Mousse de xocolata vegana seran alguns dels plats que es podran gaudir durant el primer dia del Van Van 100%. Pel que fa al diumenge, hi haurà tallers pensants per a famílies on es prepararan Sandwich, diferents barreges de cereals i un altre taller per aprendre a fer Micheladas.