Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Palau de la Generalitat organitzarà una jornada de portes obertes per Sant Jordi

El Palau de la Generalitat celebrarà una jornada de portes obertes amb motiu de Sant Jordi, de manera que mantindrà la tradició que els ciutadans puguin visitar aquest dia la seu del Govern entre les 11.30 i les 18.30 hores, i el Govern celebrarà actes en diferents punts de Catalunya, a Madrid i a l’estranger.

En un comunicat la Generalitat ha informat que aquest serà el primer Sant Jordi en què els visitants podran veure El desconsol, l’obra de l’escultor Josep Llimona, que ha estat durant 33 anys en un magatzem del MNAC i des desembre torna a estar exposada.

A part de la jornada de portes obertes, al Palau de la Generalitat també acollirà un concert de carilló a les 12 i a les 18 hores, de 45 minuts cadascun, a càrrec de la carillonista Anna Maria Reverté.

A les 19 hores, se celebrarà la 70 audició de sardanes, organitzada per la Colla Sardanista Sant Jordi, i que anirà a càrrec de la Cobla La Principal de la Bisbal, i també es realitzarà el Concert de Sant Jordi, a càrrec de la Coral de Sant Jordi, sota la direcció d’Oriol Castanyer, que tindrà lloc a Palau.

Declaració, missa i paradistes

El president de l’executiu català, Quim Torra, farà una declaració institucional a les 9 hores des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, que es podrà seguir en directe per televisió.

Després, Torra assistirà a la tradicional missa de Sant Jordi que cada any se celebra a la capella del Palau de la Generalitat, oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, ​​Joan Josep Omella, i saludarà els paradistes de roses que diverses entitats socials muntaran al pati de Carruatges del Palau, amb l’objectiu de recaptar fons per finançar activitats solidàries.

Aquest any, hi seran presents l’Associació de Cardiopaties Congènites; l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil; Club Esplai Bellvitge; la Fundació Llars Compartides; la Fundació de Malalts Mentals; la Fundació Tot Raval; Impulsem SCCL, i Dones pa’lante.

Conselleria de Cultura

La Conselleria de Cultura de la Generalitat també obrirà les seves portes als ciutadans durant la Diada de Sant Jordi amb el cicle Lletres lliures, lletres compartides.

Entre les 10 i les 14 hores, la seu del departament, al Palau Marc, acollirà una sessió de lectura compartida amb textos de Joan Brossa, Teresa Pàmies, Dolors Monserdà, Simona Gay, Caterina Albert, Maria Antònia Salvà, Robèrt Lafont, així com de la Colla de Sabadell.

Els visitants que s’apropin al Palau Moja podran veure la instal·lació de 900 roses realitzada pel Gremi de Floristes de Barcelona.

També podran llegir en veu alta els fragments de textos de la seva elecció, compartint així amb la resta dels assistents les seves lectures seleccionades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa