Una de les cuines amb més història de Madrid culmina el seu aterratge a Barcelona de la mà d’un cèntric hotel. Es tracta de Molino de Pez, germà petit de la taverna centenària La Ancha de la capital espanyola oberta el 1919. El nou local ocupa els baixos i el primer pis de l’hotel Seventy de Nuñez i Navarro, al carrer Còrsega 346. Una ubicació cèntrica que li permet des d’aquest maig apropar-se a les classes mitges locals sense renunciar al turisme de negocis i d’oci perquè està a dues passes de la Vila de Gràcia.

De fet, l’empresa ja tenia experiència a Barcelona: el 2018 hi va obrir el restaurant Fismuler i el 2022 l’Armando especialitzat en escalopes a domicili. Darrere la marca hi ha els germans Nino i Santi Redruello i tres xefs que es van conèixer a elBulli de Ferran Adrià: el propi Nino Redruello, Patxi Zumarraga i Jaime Santianes.

La Ancha es defineix sense complexes com un restaurant de cuina tradicional castellana amb ascendències cantàbriques i no preveu renunciar-hi en el seu desembarcament a Barcelona. Ni escudella ni pa amb tomàquet: es faran forts en la cuina de cullera, la cassola de fang i la brasa, racions per acabar tip i moltes ganes de fer d’amfitrions a l’estil de les cases de menjars madrilenyes. La carta canvia cada dia i inclou greatest hits com la truita de patates, puchero de llenties, ensaladilla amb llobarro o mandonguilles.

Quarta generació de la saga

El repertori de receptes inclou uns 60 plats en rotació –no tots es podran tastar cada dia– i tindran capacitat per 140 comensals. L’interiorisme també queda a casa, perquè el firma l’estudi de Nacho Redruello, germà del cuiner, que ja va dissenyar el Fismuler. La simplicitat en la posada en escena de plats i taules no vol dir, però, que sigui per a totes les butxaques: àpats de 50 euros en amunt.

La Ancha és un clàssic madrileny de barri, amb un segle a l’artèria Príncipe de Vergara i un segon local al centre des de 1988. La va fundar Benigno Redruello amb el nom de La Estrecha i ara gestionen l’empresa els seus besnéts, Nino i Santi Redruello.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa