La Fundació La Pedrera-Casa Milà ha impulsat una nova visita inèdita per descobrir els secrets d’una de les obres més enigmàtiques de l’arquitecte Antoni Gaudí. De la mà del departament de Culture Experience de la companyia Laie, la flamant activitat proposa als visitants endinsar-se en entresol de l’edifici de Gaudí enfundats en unes ulleres especials de realitat augmentada i combinant durant el recorregut els elements reals amb hologrames.

Aquesta visita és la primera d’aquestes característiques que s’organitza a l’estat espanyol i destaca principalment per la utilització d’unes ulleres del model HoloLens 2 de la marca Microsoft que són menys invasives que les habituals en aquest tipus d’experiències i perquè els hologrames en cap cas tenen un paper protagonista que emmascari la fisonomia pròpia de l’arquitectura de les diferents habitacions i espais. Els organitzadors consideren que es tracta d’una visita “complementària” al recorregut habitual, ja que té lloc en un dels entresols de l’edifici, que fins ara no es visitava perquè acollia únicament oficines de la Fundació.

En declaracions a l’ACN, la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, assegura que aquesta experiència semivirtual és la “la peça que faltava” per tancar “el puzle” de l’oferta de l’edifici modernista i apunta que la preparació de la visita ha requerit una certa recerca històrica per aportar imatges visibles per primera vegada “per l’usuari comú”, i amb el propòsit sempre divulgatiu d’explicar un moment concret de la història del Modernisme i de la mateixa història de l’edifici. “S’ha fet des de la subtilesa, la bellesa, la poesia i el respecte a l’arquitectura”, remarca Lacambra.

Altres projectes

La nova visita és el primer projecte de la nova divisió de les llibreries Laie dedicada a lligar tecnologia i divulgació cultural. En aquest sentit, la companyia està estudiant la possibilitat de replicar propostes similars “en altres institucions” de la capital catalana, però encara no concreta quins seran els espais o monuments escollits. Aquesta flamant experiència a la Pedrera té una durada total d’uns 25 minuts, té un cost de 18 euros i només es pot realitzar en grups reduïts de persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa