Barcelona comptarà temporalment amb un nou restaurant d’estrella Michelin. Es tracta de l’establiment Les Cols (Olot, la Garrotxa), que traslladarà durant un temps limitat la seva cuina d’autor a un cèntric hotel de luxe de la capital catalana de la mà de la seva cap de cuina, Martina Puigvert.
En concret, l’indret triat és el Bar Veraz, el restaurant intern de l’hotel The Barcelona Edition, ubicat en el número 14 de l’avinguda de Francesc Cambó, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del districte de Ciutat Vella. La jove cap de cuina de Les Cols -només té 29 anys– oferirà a partir del 5 de març i fins a finals d’abril una selecció de les seves prestigioses creacions culinàries en aquest espai privilegiat de la capital catalana a tots els afortunats que aconsegueixin reservar taula.
Cal recordar que Les Cols és considerat com un dels grans restaurants de Catalunya i d’arreu de l’Estat, ja que compta amb dues estrelles Michelin. Sota la direcció de Puigvert, guardonada amb el premi a millor xef jove del 2024 per la Guia Michelin, l’establiment s’ha convertit en un dels grans referents de la cuina catalana amb productes de proximitat.
La ciutat perd el restaurant del millor xef del món
Per altra banda, Barcelona ha perdut recentment l’únic restaurant que el reconegut xef Dabiz Muñoz tenia a la ciutat. L’establiment GoXo Barcelona va decidir tancar les portes després d’una trajectòria de poc més de dos anys ubicat a l’hotel NH Constanza, en un lloc privilegiat del barri de les Corts de la capital catalana.
L’aterratge a la ciutat de Muñoz -coronat aquest 2023 per tercer cop consecutiu com a millor cuiner del món- es va segellar durant la pandèmia del coronavirus, quan el xef va decidir obrir aquest negoci com a establiment de menjar a domicili, un projecte que també es va replicar en altres ciutats de l’Estat com Madrid o Marbella. La iniciativa va tenir una bona acollida a la capital catalana, on amb el pas del temps va acabar consolidant-se en un local físic a l’hotel NH Constanza.

