Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nits d’estiu amb la gran pantalla a prop de la platja
  • CA

Torna el Cinema Lliure a la Platja, una mostra de cinema independent de lliure accés que se celebra a les platges del litoral català. Enguany celebra la seva desena edició, marcada per les restriccions de la Covid-19 –l’aforament és limitat i cal reserva prèvia- però amb la mateixa qualitat de sempre en la selecció de films. La gran pantalla s’instal·larà a la platja del Prat, la platja del Callao de Mataró, la platja Gran de Tossa de Mar i la platja Gran de Palamós, a més de l’epicentre barceloní, a l’esplanada de costat del CEM La Mar Bella. El cicle arrenca aquest dijous, 1 de juliol, i es podran veure pel·lícules que han passat per festivals de cinema de renom. A l’hora de seleccionar els llargmetratges, els organitzadors tenen en compte tots els públics perquè tothom pugui gaudir del bon cinema de les nits d’estiu. Abans de cada pel·lícula es projecta un curtmetratge del festival FILMETS i es conviden professionals del cinema a algunes sessions per oferir una experiència cultural propera i enriquidora. Aquí trobareu tota la programació per a Barcelona:

Las Niñas: dijous 1 de juliol

Espanya, 2020 Dir.: Pilar Palomero Any 1992. Celia, una nena d’11 anys, viu amb la seva mare i estudia en un col·legi de monges a Saragossa. Brisa, una companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i dels Jocs Olímpics 92’, Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

La mort de Guillem Agulló: dijous 8 de juliol

Catalunya 2020 Dir.: Carlos Marqués-Marcet L’11 d’abril de 1993, Guillem Agulló, un noi de 18 anys, antifeixista i antiracista, és assassinat d’una punyalada al cor per un grup d’extrema dreta. Un judici paral·lel intenta criminalitzar la víctima. Advocats i mitjans de comunicació ho redueixen tot a una simple baralla per una noia i presenten Guillem Agulló com un jove violent. Destrossats, Guillem i Carme, els seus pares, lluiten perquè no es tergiversi l’assassinat mentre intenten recompondre la seva família.

En aquesta sessió es projectarà el curt guanyador de la convocatòria Nou Talent, adreçada a les escoles de cinema de Catalunya que vulguin exhibir els curtmetratges dirigits pel seu alumnat. El curt guanyador d’aquest any és Setmana Santa, dirigit per Gerard Miró. Es podrà veure a Barcelona el dijous 8 de juliol.

Corpus Christi: dijous 15 de juliol

Polònia, 2019 Dir.: Jan Komasa Daniel (20) experimenta una transformació espiritual mentre viu en un Centre de Detenció Juvenil. Vol ser sacerdot, però això és impossible a causa dels seus antecedents penals. Quan és enviat a treballar a un taller de fusteria en una petita localitat, es fa passar per sacerdot i es fa càrrec accidentalment de la parròquia local. L’arribada del jove i carismàtic predicador és una oportunitat perquè la comunitat local comenci el procés de sanació després d’una tragèdia ocorreguda en aquesta petita població.

Mina y el mundo de los sueños: dijous 22 de juliol

Pel·lícula familiar Dinamarca, 2020 Dir.: Kim Hagen Jensen La vida de Mina es capgira quan la nova parella del seu pare, Helena, i la seva filla Jenny, amb la qual no es porta bé, es muden a casa seva. Una nit, Mina descobreix el món dels somnis, on hi ha uns constructors que s’encarreguen de crear-los. Mina comença a manipular els somnis de Jenny, però això comporta unes conseqüències terribles i Jenny es queda atrapada sense poder despertar. Mina ha d’entrar al món dels somnis per enfrontar-se als somnis que ella ha creat i així salvar Jenny i la seva nova família.

Ema: dijous 29 de juliol

Xile, 2019 Dir.: Pablo Larraín Ema, una jove ballarina, decideix separar-se de Gastón després d’entregar a Pol en adopció, el fill que tots dos havien adoptat i que van ser incapaços de criar. Desesperada pels carrers del port de Valparaíso, Ema busca nous amors per aplacar la culpa. No obstant això, aquest no és el seu únic objectiu, també té un pla secret per recuperar-ho tot.

La darrera sessió, votació del públic: dijous 5 d’agost

Hi haurà 4 pel·lícules per triar i entre les persones que votin hi haurà un sorteig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa