Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Nadal més proper i divertit, al Baix Llobregat
  • CA

El Nadal ofereix moltes oportunitats als barcelonins per redescobrir el Baix Llobregat. Tan propera i diversa, la comarca veïna ofereix molts atractius i propostes per gaudir de les festes en família. El Consorci de Turisme del Baix Llobregat llança una campanya de comunicació per divulgar les més de 50 activitats, fires i festes de Nadal que es celebraran enguany.

El web esnadal.cat és el nou aparador del Nadal al Baix Llobregat, amb informació pràctica i actualitzada. També es poden consultar al web les atraccions visitables durant tot l’any i els secrets d’una gastronomia de proximitat i saborosa. A més, el portal anima a participar al Joc del tortell de Reis, un divertit interactiu sobre la fava i la figureta que sol portar amagat aquest postre. Entre totes les persones participants es sortejarà una experiència en família al Baix Llobregat.

En aquesta selecció podreu trobar les propostes de Nadal més destacades als municipis de la comarca.

Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat

Corbera és un referent durant les festes de Nadal per la seva representació viva del Naixement de Jesús a Betlem, que s’ha convertit en patrimoni immaterial. És un dels més antics i visitats del país i es representa des de l’any 1962. Més de 200 actors es posen a la pell dels personatges de cada escena pessebrística, dins el marc incomparable del paisatge natural de la Penya del Corb. Enguany obre al públic del 30 de novembre al 12 de gener.

Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat / Turisme del Baix Llobregat

Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat / Turisme del Baix Llobregat

Sant’s Market a Torreblanca

Diumenge 1 de desembre el Parc Torreblanca acull el mercat a l’aire lliure Sant’s Market, amb activitats i les millors propostes de regal de les botigues de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.

Fira Medieval Castrum Fidelis de Castelldefels

La fira medieval és una cita imprescindible de Castelldefels. Parades d’artesania, desfilades, exposicions d’armes i vestits i jocs infantils omplen els carrers propers al castell. Es celebra del 5 al 8 de desembre, en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern. Del programa 2019 destaca el nou espectacle de recreació històrica dels Abanderats de Tortosa i el tradicional torneig a cavall al Parc de la Muntanyeta els dies 6 i 7. A més, la Mostra de Comerç Local es realitzarà al cor de la plaça de l’Església i s’escamparà pels carrers del voltant amb decoració especial als establiments.

Fira Medieval Castrum Fidelis de Castelldefels / Turisme del Baix Llobregat

Fira Medieval Castrum Fidelis de Castelldefels / Turisme del Baix Llobregat

Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat

Aquest esdeveniment d’arrel agrícola és tota una institució a la comarca i una de les fires més antigues de Catalunya. La 73a edició té lloc els dies 6, 7 i 8 de desembre i concilia tradició i modernitat. S’hi poden trobar aliments típics, objectes artesanals, joguines tradicionals, arbres de Nadal i figuretes pel pessebre, així com l’exposició de fruites i verdures i les parades de planters. La programació inclou la 5a mostra de food trucks i la 6a fira de la cervesa artesana. A més els visitants podran descansar a l’espai Viu Cult, un autoanomenat terrassing amb tast de vins i caves al ritme de concerts de música.

Fira de la Puríssima de Sant Boi / Turisme del Baix Llobregat

Fira de la Puríssima de Sant Boi / Turisme del Baix Llobregat

Ruta dels Pessebres d’Olesa de Montserrat

El Nadal olesà destaca per la iniciativa de l’Associació de Pessebristes d’Olesa, que proposa una original visita 40 pessebres ubicats en equipaments públics i habitatges particulars del municipi. L’activitat es pot fer durant totes les dates de Nadal, fins al 12 de gener. L’entitat ha recuperat, així, la tradició d’obrir les portes de les cases dels vilatans per mostrar el treball pessebrista fet durant tot l’any. A més la ruta es remata amb l’exposició “Diorames i Pessebres” i la visita guiada i musicada “El Pessebre de l’Olivera” que tindrà lloc el 14 de desembre.

Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat    

Aquesta fira avícola, agrícola i ramadera que se celebra durant desembre al Prat està pensada per a tota la família i és una oportunitat única per conèixer els criadors d’aviram i els pagesos, descobrir els seus protagonistes, saber com treballen i què és el distintiu de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida), que tan famós ha fet el pollastre Pota Blava. Se celebra del 13 al 15 de desembre a la Granja de la Ricarda i es completa amb la mostra d’entitats, la mostra local i la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat.

Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat / Ajuntament del Prat

Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat / Ajuntament del Prat

Fira de Nadal i Caga tió de Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca complementa la seva fira nadalenca del 15 de desembre amb un Caga tió gegant. Aquest espectacle de dinamització infantil amb cançons nadalenques oferirà regals als nens i nenes el 20 i 21 de desembre. A més, la població comptarà amb una nova edició del Firajuga del 28 de desembre al 4 de gener, amb jocs, inflables i tallers pensats per als infants fins als 12 anys.

Fira infantil i Campament oriental del Mag Maginet a Cornellà

A més del 21 al 31 de desembre Cornellà acull la 27a edició de la Fira Infantil de Nadal, amb 8.300 metres quadrats de jocs per a menors d’entre 2 i 12 anys. I de l’1 al 4 de gener s’instal·la al Parc de Can Mercader el Campament Oriental del Mag Maginet perquè els nens i nenes puguin donar la carta als Reis Mags als patges i gaudir d’una pila d’activitats i espectacles. El mag tindrà el seu laboratori a la Torre de la Miranda, que també es podrà visitar les tardes del 21 al 23 i del 27 al 30 de desembre.

Campament oriental del Mag Maginet a Cornellà / Consorci del Turisme del Baix Llobregat

Campament oriental del Mag Maginet a Cornellà / Consorci del Turisme del Baix Llobregat

Pista de Gel d’Abrera i a Esplugues de Llobregat

Del 6 de desembre al 7 de gener Abrera organitza una pista de gel perquè hi patinin els més menuts. A Esplugues de Llobregat també hi haurà una pista de gel, que obrirà al públic del 3 de desembre al 7 de gener.

Tallers de Nadal al Museu de les Aigües

La font raja, les ovelles tenen set, els peixos corren pel riu… cal portar aigua al pessebre!! El Museu de les Aigües proposa un taller gratuït del 21 de desembre al 5 de gener per muntar el pessebre d’aquest equipament de Cornellà. Els participants poden construir les cases, elaborar els personatges, col·locar els animals i fer arribar aigua a tots els elements.

Tallers de Nadal al Museu de les Aigües / Consorci del Turisme del Baix Llobregat

Tallers de Nadal al Museu de les Aigües / Consorci del Turisme del Baix Llobregat

Fires i Festes de Nadal arreu

El 7 i 8 de desembre Esplugues de Llobregat acull la seva Fira de Nadal amb tota classe d’obsequis a la venda i espectacles per a tots el públics, com concerts, nadales o xocolatada. Diumenge 8 serà el torn de Martorell, que omple la Rambla de les Bòbiles de productes i aliments nadalencs.

El següent cap de setmana, el 14 i 15 de desembre, tindran lloc les tradicionals Fires de Nadal arreu de la comarca, com la de Collbató, Gavà, Olesa de Montserrat, Martorell, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Vallirana, entre altres localitats. Totes elles oferiran activitats per gaudir del Nadal en família, com tallers infantils, caga tions, pessebres, xocolatades i música tradicional, que acompanyaran la venda de productes artesanals.

Mercat de Nadal de Collbató / Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Mercat de Nadal de Collbató / Consorci de Turisme del Baix Llobregat

El Campament màgic d’en Fanguet a Esplugues de Llobregat

Com cada any, l’escudeller reial s’instal·la als jardins del Museu Can Tinturé. Del 2 al 4 de gener on els infants podran visitar-lo i participar en jocs, teatre, contes i tallers.

L’astròleg Sadurní a Sant Joan Despí

Aquest personatge màgic obre les portes de la Torre de la Creu del 28 al 30 de desembre per preparar l’arribada dels Reis d’Orient. Cada tarda els infants podran fer un petit circuit per la casa i, amb la porta estrellada, descobrir els misteris del laboratori i tot un món de llum i màgia.

La màgia de l'Astròleg Sadurní de Sant Joan Despí / Consorci de Turisme del Baix Llobregat

La màgia de l’Astròleg Sadurní de Sant Joan Despí / Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa