Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Amics de les Arts i Minoria Absoluta llancen un musical en català
  • CA

El conegut grup de pop Els Amics de les Arts, la productora Minoria Absoluta i el dramaturg Marc Artigau s’han aliat per al llançament d’un projecte teatral molt singular: un musical en català que riu i reflexiona sobre les relacions entre pares i fills. Es titula Pares normals i s’estrenarà el 18 de novembre al Teatre Poliorama de Barcelona. Les entrades ja estan a la venda.

L’obra la dirigeix el veterà Sergi Belbel i la protagonitzen els actors com Enric Cambray, Júlia Bonjoch, Albert Pérez, Annabel Totusaus, Lucía Torres, Bernat Cot, Víctor Gómez i Anna Herebia. Els Amics de les Arts firmen la banda sonora del musical, totalment inèdita, el que se’ns dubte serà un dels principals ganxos de l’espectacle.

El trio tenia entre mans aquest projecte des de 2018 i volien que fos una obra per a tots els públics, que apel·lés a diferents generacions. Els seguidors de la banda percebran en les 14 noves cançons un destil·lat dels conceptes i històries essencials de la seva discografia. “No hi ha pares normals”, diuen, encara que a tothom li agradaria tenir-los.

Músics, productora i escriptor han anunciat l’estrena aquest dimarts en roda de premsa. Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret han tocat en directe algunes cançons de l’espectacle, que a les funcions seran sempre interpretades en directe però no les tocaran ells.

Actors del musical 'Pares normals' / ACN - Pau Cortina
Actors del musical ‘Pares normals’ / ACN – Pau Cortina

La protagonista del relat és un advocat a la trentena, l’Aran, que ha marxat a viure lluny de casa els pares i de la visió del món que té la seva família. En una breu visita a casa per anunciar el seu casament, veu canviar de cop tots els seus plans i redescobreix els seus pares des d’una nova perspectiva.

Els Amics de les Arts ja havia tret el cap al món de l’espectacle, amb la sèrie Atrapats Aquí (emesa a Youtube) que van guionitzar i enregistrar el 2020 durant el confinament, i alguns papers espontanis en serials de televisió. El somni de fer un musical, però, es remunta a un concert de fa 4 anys al Palau de la Música. Segons han declarat els tres músics a l’ACN, la composició de cançons per a una obra de teatre els permet trencar els límits d’un disc o de la música en directe, i és aquesta transgressió el que els diverteix i els ha portat a voler fer un musical. A partir de l’argument de la història han fet les cançons, pel que no serà una narració al servei de lletres independents sinó amb un fil conductor clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa