Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Barcelona Festival of Song s’acosta a l’Amèrica Llatina amb música de cambra
  • CA

La quinzena edició del Barcelona Festival of Song unirà la capital catalana amb Amèrica Llatina gràcies a la música de cambra. Aquest dijous a la nit s’inaugura l’esdeveniment amb un concert inaugural titulat Mar de cançons, que se celebrarà la sala d’assaig del Palau de la Música, interpretat per la soprano Patrícia Caicedo i el pianista Nikos Stavlas. Enguany el festival convida a submergir-se en la música i la poesia espanyola i llatinoamericana. 

L’accés als concerts serà gratuït, i el pagament es farà en format de taquilla inversa. Aquest mètode consisteix a convidar els assistents a decidir després de l’actuació quina quantitat volen pagar per l’entrada. El públic té l’opció de no pagar i de donar els diners que, consideren, mereix l’espectacle. 

La protagonista del Barcelona Festival of Song de 2019 és l’aigua, “origen de la vida, femenina, metàfora perfecta per a un esdeveniment dedicat a crear ponts entre la Península ibèrica i Amèrica Llatina, lloc d’intercanvi, trobada i transformació”, segons expliquen els organitzadors. Des que el festival va començar fa 15 anys a l’esdeveniment han vingut cantants lírics, instrumentistes, compositors i poetes de 18 països. Juntament amb el cicle de concerts, que s’inaugura avui, el festival també inclou un curs per a cantants, amb alumnes d’Estats Units i Austràlia.

El concert que encetarà el cicle estarà dirigit pel compositor nord-americà Nicolás Gutiérrez, que coneix de ben a prop la cultura catalana ja que va escriure una cançó en homenatge a l’amistat entre Màrius Sampere i Carles Duarte.  Als concerts també hi haurà un element electrònic. Durant el concert inaugural es projectaran fotos d’Erika Arias, una artista que vincula el cant amb l’aigua. 

El festival comença avui i acabarà el 13 de juliol. Constarà de set concerts que comptaran amb la presència d’artistes d’arreu del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa