Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Museus curiosos de Barcelona que desafien els 5 sentits
  • CA

És un cap de setmana d’hivern. No vols quedar-te a casa. Has explorat HBO, Netflix i Prime, i la televisió comença a semblar-te un artefacte redundant. Creus que ja ho tens tot vist de la teva estimada Barcelona, i fa fred per fer-hi un vol. T’interessa la cultura, però estàs fart de visitar els mateixos museus canònics de la Ciutat Comtal des que l’escola et portava d’excursió al CaixaForum, al MACBA, al Museu Picasso o a la Fundació Miró. 

Vols fer alguna cosa diferent, i busques alternatives que temptin la teva curiositat. A Barcelona és cosa fàcil. La Barcelona extravagant és trapella i et xiuxiueja a cau d’oïda que encara té molt a ensenyar-te. Et deixes atrapar. Barcelona mai s’acaba.

Coneix els museus que, allunyats dels circuits massificats, fan les delícies dels 5 sentits. 

El Museu del Perfum

Al Museu del Perfum no entra en escena l’olfacte. Com diu el seu fundador Ramon Planas, “la visita al Museu del Perfum constitueix una lliçó d’història de l’art i un plaer per a la vista”. Des del 1963, aquestes saletes de catifes vermelles i vitrines allargades atresoren flascons de perfums de totes les èpoques i civilitzacions. Recipients que són un fidel reflex de la cultura i l’art de cadascun dels pobles que els han fet servir. Entre ells, dos flascons d’essència que van pertànyer a la reina Maria Antonieta de França i el flascó “Le Roi Soleil” dissenyat per Salvador Dalí. 

Tour virtual del Museu del Perfum / Font: Museu del Perfum

El Museu de la Xocolata

La xocolata sempre ha tingut un rol dins l’imaginari col·lectiu. “Els Maies creien que el cacau tenia la propietat d’obrir anhels ocults i revelar destins”. És una frase de la pel·lícula Chocolat, i el Museu de la Xocolata, al carrer del Comerç de Barcelona, es fa ressò. Com bé diu la Vianne, la propietària de la xocolateria fictícia, la xocolata desperta passions.

Tots els secrets de l’elaboració del cacau / Font: Museu de la Xocolata

El Museu de l’Eròtica

El Museu de l’Eròtica, amb les noves sales Sex Dolls, Corsets i Fuck Machines, és d’allò més suggeridor. Sensualitat, sexualitat i provocació no semblen termes adients per a un museu, que pel seu caràcter històric i de conservació acostuma a relacionar-se amb quelcom antic. I és que no hi ha res més antic que el sexe. Amb més de 800 peces de col·lecció, el Museu de l’Eròtica posa de manifest la rellevància de l’erotisme en la humanitat des de l’inici dels seus temps.

El Museu del Rei de la Màgia

“Benvinguts a la botiga de màgia més antiga del món”. Així donen la benvinguda els propietaris del El Rei de la Màgia als seus visitants web. Tot i que la màgia no estava ben vista a principis del segle XIX, aquesta botiga que va néixer el 1881 ha sobreviscut a la guerra, al conservadorisme i a la dictadura. Ara, aquest local, que organitza exposicions i espectacles, és la seu del Museu de Màgia de Barcelona. L’il·lusionisme segueix atrapant clients, igual que aquest racó de màgia centenària.

El Rei de la Màgia, al carrer Princesa 11 de Barcelona / Font: El Rei de la Màgia

El Museu del Calçat

Pels amants de la moda i col·leccionistes de capses i capses de sabates, el Museu del Calçat. Un passeig per la història del calçat, per les fàbriques i sabates d’abans. Ja ho deia Coco Chanel: “Mantingues els talons, el cap i el criteri sempre elevats”. Per a això, enlloc millor que a un museu. I en un escenari al que sempre ve de gust tornar, la plaça Sant Felip Neri.

Sala 1 del Museu del Calçat, de la maquinària / Font: Museu del Calçat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa