Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CosmoCaixa supera el milió de visitants
  • CA

El 2018 ha sigut un bon any per als museus de Barcelona, alguns dels quals han fet públics els balanços anuals de visitants aquest dimecres, primer dia laborable del 2019. El líder del rànquing amb les dades fetes públiques avui és el CosmoCaixa, que ha superat el milió de visitants i ha arribat als 1.045.961, un 18,2% més que durant el 2017. L’exposició més visitada ha sigut ‘T. rex’, amb més de 379.000 visitants.

L’altre gran triomfador és el CaixaForum, que ha crescut un 15,4% i ha assolit la xifra de 863.000 visitants, on les mostres ‘Faraó. Rei d’Egipte’, ‘Disney. L’art d’explicar històries’ i ‘Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre’ van ser les que van despertar més interès.

El Macba, el que més creix

Però el Macba també té dades positives. Malgrat que les seves xifres són sempre més modestes, és el museu que té un creixement més marcat dels que han fet públiques les dades: amb 331.694 visitants a les exposicions i activitats que ha organitzat durant el darrer any, ha atret 72.015 visitants més que durant el 2017, un 27’7% més.  Les exposicions de Melanie Smith i ‘Un segle breu’ –nova lectura de la col·lecció Macba– han sigut les que han tingut més èxit, amb 71.428 i 77.691 visitants respectivament. I en l’últim mes de l’any, els primers 31 dies de l’exposició de Jaume Plensa ja ha aconseguit 31.542 visitants, fet que indica que serà un dels grans èxits del 2019, ja que estarà oberta fins al 22 d’abril.

Menys visites a la Miró

La Fundació Miró, en canvi, té un balanç desfavorable, almenys pel que fa a la quantitat de visitants: ha rebut 352.903 visites, un 7% menys que l’any anterior. De tota manera, el centre ha especificat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el que ha disminuït han sigut els grups organitzats estrangers, i que en canvi hi ha hagut més visitants que hi anaven pel seu compte, amb familiars o amics.

Més notícies
Deu exposicions essencials aquest hivern a Barcelona
Notícia: Deu exposicions essencials aquest hivern a Barcelona
Comparteix
Stanley Kubrick, el canvi climàtic i Velázquez, imprescindibles a la ciutat
L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage
Notícia: L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage
Comparteix
La presidenta i el vicepresident defensen el projecte en un vídeo a Facebook
El CosmoCaixa celebra els 50 anys de l’arribada a la Lluna de la mà de Tintín
Notícia: El CosmoCaixa celebra els 50 anys de l’arribada a la Lluna de la mà de Tintín
Comparteix
La mostra es podrà visitar fins al 26 de maig del 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa