Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un museu de Barcelona sorprèn anunciant un divendres amb entrada gratuïta
  • CA

És conegut per tots que els museus barcelonins ofereixen una entrada gratuïta el primer diumenge de mes. Alguns espais, a més, amplien l’oferta i n’ofereixen gratuïtament una visita cada diumenge. Però veure aquest tipus d’ofertes entre setmana ja és més complicat. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) se salta aquesta norma no escrita i oferirà a tots aquells que ho vulguin la possibilitat d’entrar de franc a les seves instal·lacions el divendres 20 de gener. El motiu? Que el dijous anterior el recinte romandrà tancat davant la cimera hispano-francesa i la corresponent visita dels president espanyol i francès, que han escollit aquest recinte amb imatges privilegiades de la ciutat.

Aquest és el motiu que diu el museu a la seva pàgina web, en un breu comunicat a través del qual explica que tancarà el 19 de gener “amb motiu de les restriccions de mobilitat previstes al conjunt de la muntanya de Montjuïc, i alienes al propi Museu”. L’endemà, però, el MNAC obrirà de franc les seves portes de deu del matí a sis de la tarda.

Porta d'entrada al MNAC. | MNAC
Les portes estaran obertes de fran de 10h a 18h | MNAC

Colau i Aragonès, a la conferència hispano-francesa

Acompanyant Pedro Sánchez i Emmamuel Macron hi serà Ada Colau. L’alcaldessa ha certificat que hi estarà present juntament amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a amfitrions de la trobada. La presència d’Aragonès ha despertat certa polèmica entre el moviment independentista després que ERC, el seu partit, hagi animat a participar en una manifestació en contra de la trobada.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona veu en el gest d’Aragonès un “lleugera incoherència” tenint en compte que el seu partit, que governa Catalunya, també ha demanat sortir en contra de la trobada. “Segurament [ERC] sigui presa d’una política que hem tingut molts anys de gesticulació constant i de la qual la ciutadania està cansada“, ha dit aquesta setmana Colau després d’assegurar que “les manifestacions formen part de la normalitat democràtica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa