Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Marta Tatjer, agitadora cultural i mare de les festes de la Mercè
  • CA

L’agitadora cultural que va donar vida a les festes de la Mercè com les coneixem ara, Marta Tatjer, ha mort. Ella es reivindicava orgullosa d’haver format part de l’Ajuntament des del 1977 i fins el 1987. Va impulsar amb força el creixement de la presència artística, cultural i musical a Barcelona. Sempre lligada a la innovació i amb una visió crítica de l’evolució de la ciutat, fins als seus últims dies, lluïa una actitud enèrgica que, darrerament, havia focalitzat en la reivindicació dels drets dels ciutadans del Nepal.

Va estudiar Belles Arts a l’escola Massana, va capgirar el festival de teatre Grec i va impulsar les primeres mobilitzacions culturals a Barcelona, així com els balls al Moll de la Fusta, on s’hi presentaven 100.000 persones, segons deia ella mateixa en una entrevista al portal Ocaña. “Revetlles, correfocs, carnvals i molt més”, responia, quan li preguntaven per les seves passions.

Personalitats del món de la cultura i la política han sortit públicament a dir-li adéu. El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació i Ciència, Joan Subirats, ha reivindicat la seva figura i ha expressat que la seva defunció és “una gran pèrdua per Barcelona”. També ha lamentat que ni les festes de la ciutat ni la cultura popular “serien el que són sense el seu entusiasme i imaginació”.

Al seu torn, el primer tinent d’alcaldia i líder socialista a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha sumat al condol: “Llarga vida al seu llegat”, ha apuntat.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: DEP a desembre 02, 2019 | 11:06
    DEP desembre 02, 2019 | 11:06
    Era sssociata, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa