Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor la periodista cultural Rosa Maria Piñol
  • CA

La periodista Rosa Maria Piñol ha mort aquest diumenge als 70 anys d’edat. Especialitzada en cultura i literatura catalana, va treballar a l’Avui des del naixement del diari i després va formar part de la secció de Cultura de La Vanguardia. De fet, va col·laborar en el llançament de la versió en llengua catalana d’aquest rotatiu. El 2015, Piñol va rebre el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català.

Nascuda a Barcelona (1950), Piñol va començar a treballar a l’Avui fent informació local sobre la capital catalana fins que va donar el salt a la secció de cultura el 1980. Tres anys més tard va marxar a la Vanguardia, on acabaria d’especialitzar-se en cultura i literatura catalanes. El 2010 va formar part de l’equip va llençar la versió catalana del diari del Grup Godó.

La cerimònia de comiat a la periodista serà aquest dimarts al matí al tanatori de les Corts. Companys de professió, escriptors i entitats culturals han lamentat la mort de Piñol, a qui han recordat com un “referent” del periodisme cultural a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa