Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Carmen de Mairena, símbol de la lluita LGTBI
  • CA

Carmen de Mairena ha mort avui a Barcelona. L’actriu tenia 86 anys i ha mort per causes naturals, segons informació difosa a través del seu compte d’Instagram. Mairena era un símbol de la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI, a qui va defensar durant el franquisme. Va néixer a la capital catalana el 1933. “Ha mort plena d’amor, mimada i cuidada per nosaltres, els seus éssers estimats més propers”, diu el comunicat d’Instagram. 

Durant els seus anys de joventut, va destacar com a cantant de cuplet en diferents sales d’espectacles de la capital catalana. Durant la dictadura va ser detinguda en nombroses ocasions per les forces policials i va estar a la presó, on va patir maltractaments.

Durant la transició, va iniciar el seu camí com a dona i va esdevenir una de les transformistes més populars de país. Entretant, va exercir la prostitució al barri del Raval  i va col·laborar en programes de televisió, com A l’atac o Cròniques Marcianes, on va saltar a la fama gràcies als seus reportatges amb el periodista Javier Cárdenas. Sota la seva direcció, a més, va ser una de les protagonistes de la pel·lícula FBI: Frikis busquen molestar.

També va provar sort en política, on va ocupar la segona posició de les llistes a la Coordinadora Reusenca Independent (CORI), província de Barcelona, ​​per a les eleccions a Parlament de Catalunya el 2010.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa