Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘De quan somiava’, un monòleg a quatre veus ple d’alegria
  • CA

A l’escenari, quatre actrius escriuen els seus pensaments com si fossin una sola persona: la Màrcia Cisteró, la Berta Giraut, la Mireia Piferrer i la Fiona Rycroft, protagonistes indiscutibles d’aquest gran monòleg a quatre veus. Les intèrprets amb aquest espectacle tenen la intenció de demostrar que l’ésser humà pot amb tot el que es proposi a través de la Marina, una dona que somia amb ser actriu.

L’obra, dirigida per Jordi Prat i Coll, traductor i dramaturg, i produïda per O tempo Voa contagia al públic diversió i alegria gràcies a la força que transmeten les actrius a l’escenari i les famoses cançons que aquestes interpreten amb playback del conegut programa televisiu Festival d’Eurovisió. L’espectacle humorístic, que va néixer l’any 2013 a la Sala Atrium, (carrer del Consell de Cent) estarà disponible a la mateixa sala de dimecres a diumenge fins al 26 de desembre.

El monòleg relata la vida d’una dona soltera que no li truquen ni per fer càstings. Ella escriu un diari amb contes i històries, i somia que el dia de demà els seus pensaments puguin ser grans obres de teatre. La protagonista acostuma a viure en un món paral·lel ple d’il·lusió i esperança mentre la depressió i el dolor per no triomfar en el món de l’espectacle la va consumint a poc a poc.

També, el fet de no refer la seva vida amorosa i no crear una família amb la seva mitjana edat la pressiona diàriament. Fins que un dia, entremig de la desesperació, un reflex de llum s’aproxima a ella i coneix a un noi. Potser aquest és el factor que li faltava a la Marina per seguir endavant amb els seus somnis i buscar feina. Ho aconseguirà?

Cal destacar que l’obra brilla per si mateixa, el monòleg a quatre veus de les protagonistes és realment fascinant gràcies a la connexió que tenen Cisteró, Giraut, Piferrer i Rycroft dins de l’escenari. A més, mentre s’explica la dramàtica vida de l’actriu, es fa menció de diferents històries que ha creat i escrit la Marina al seu diari. Aquestes històries són explicades per les actrius en certs moments de l’obra i sens dubte, resulten una molt bona combinació d’humor i comèdia.

A més, un element molt important són les famoses cançons que canten amb playback les actrius de l’exitós programa televisiu Eurovisió. Les protagonistes des del minut 0 fan entendre al públic que quan la protagonista està trista i apagada la seva manera de reflexionar i de motivar-se és creant històries i cantant a ple pulmó cançons com Lady Lady, Quién maneja mi barca, En un mundo nuevo o Bandido, entre altres grans cançons d’Eurovisió.

Pel que fa a l’attrezzo, destaca les diverses vestimentes de les dones, sobretot, a l’hora d’interpretar les històries de la Marina perquè són molt acolorides i criden molt l’atenció del públic.

Un monòleg que no deixa indiferent a cap espectador i unes actrius que, sens dubte, transmeten les ganes de ballar i cantar des de l’inici ‘De quan somiava’.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa