Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MNAC renova Pepe Serra al capdavant del museu fins al 2027
  • CA

El Patronat del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha decidit renovar Pepe Serra com a director per un període de cinc anys. Així ho ha confirmat avui l’ens -integrat per la Generalitat, el Ministeri de Cultura del govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i diferents personalitats en representació de la societat civil- que dona d’aquesta manera continuïtat al projecte al capdavant de la direcció del museu que Serra va iniciar ara fa deu anys. El director seguirà doncs almenys fins al 2027 comandant l’equipament que presideix un dels accessos a la muntanya de Montjuïc.

En declaracions a l’ACN, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga ha destacat la capacitat de Serra per posicionar el museu durant aquesta última dècada “socialment, culturalment i internacionalment”, un fet que s’ha traduït en un important increment dels visitants. Segons les últimes dades facilitades per les autoritats, el MNAC va rebre el 2019 prop de 900.000 persones, més del doble que el 2012, quan el director va iniciar el seu mandat.

De fet, Garriga considera que l’equipament barceloní ha fet en els darrers anys de “punta de llança de tots els museus d’art de Catalunya“, augmentant la seva col·lecció pròpia amb nombroses adquisicions i donacions gràcies a acords estratègics. Sota el mandat de Serra, el MNAC ha organitzat més de 70 projectes expositius, ha renovat la presentació de les col·leccions d’art modern i del Renaixement i el Barroc, ha treballat en la formació de la col·lecció de postguerra i segones avantguardes i també ha col·laborat amb altres museus i entitats de l’àmbit artístic, educatiu, científic i social.

Objectiu 2029 per a les obres d’ampliació

La renovació del director ha coincidit amb l’inici de la tramitació del concurs que permetrà ampliar el museu al Pavelló Victòria Eugènia. La previsió és que les obres estiguin enllestides el 2029, coincidint amb centenari de l’Exposició Internacional, la urbanització de Montjuïc i la construcció del Palau Nacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa