Una ministra del govern espanyol aposta per una barcelonina a Eurovisió

Paula Ribó, popularment coneguda com a Rigoberta Bandini, és l’aposta de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, Raquel Sánchez, de cara a representar Espanya al festival d’Eurovisió 2022, que se celebrarà a la ciutat italiana de Torí els propers 10, 12 i 14 de maig, després que el grup de rock d’Itàlia Måneskin guanyés l’anterior edició, celebrada a Rotterdam, als Països Baixos.

“No paro d’escoltar l’himne feminista que ens ha regalat”, ha assegurat la socialista, que abans de ser ministra va ser alcaldessa de Gavà. La cançó de Rigoberta Bandini és una oda a les mares que s’han desviscut pels seus. “Mama, parem la ciutat, traient un pit fora, al pur estil Delacroix”, diu un dels versos de la cançó. “Tu que has sagnat tants mesos de la teva vida, perdona’m, abans de començar, soc una presumptuosa i ho saps bé”, diu la lletra d’aquesta cançó.

El Benidorm Fest, el trampolí per representar Espanya a Eurovisió

El Benidorm Fest serà l’esdeveniment on es decidirà qui representarà Espanya al festival de música més conegut de tot el món. Se celebrarà el 29 de gener i està organitzat per RTVE. D’entre les 14 cançons preseleccionades se’n triarà només una. I la Rigo, com també es coneix Paula Ribó, és una de les preferides.

També han rebut molts elogis Tanxugueiras, que amb la seva cançó en gallec, tot i que amb frases en català, euskera i castellà, parteix capdavantera a les apostes. Es tracta d’una cançó amb ritmes celtes i el folklore de Galícia, que barreja els ritmes tradicionals de les pandereiteiras amb la música actual, amb tocs electrònics. Aquesta lletra reivindica el valor de la terra i els orígens, com defensen de forma continuada al llarg de la seva discografia i trajectòria el trio format per Olaia Maneiro, Aida Tarrío y Sabela Maneiro.

Nou comentari