Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més Velázquez que mai a Barcelona
  • CA

El CaixaForum exposa la major quantitat d’obres de Diego Velázquez de la història de Barcelona. En concret són 7 obres cedides pel Museu Nacional del Prado que, juntament amb 52 obres d’altres artistes, conformen l’exposició Velázquez y el Siglo de Oro. Les peces de Velázquez dialoguen amb obres de Ticià, Murillo, Zurbarán, El Greco, Ribera i Rubens, entre d’altres. La mostra està dedicada a la “versatilitat” i a les influències internacionals del pintor, segons ha assenyalat el comissari de l’exposició Javier Portús. Ha detallat que el visitant coneixerà a fons el pintor i copsarà els corrents artístics de l’època arreu d’Europa gràcies a les 52 obres que acompanyen les de Velázquez.

És poc habitual que peces de Velázquez surtin del Prado, i en aquesta ocasió la cessió al Cosmocaixa s’ha fet en motiu del bicentenari del museu madrileny, segons ha declarat el director del Museu del Prado Miguel Falomir. L’exposició està dividida en 7 seccions, cadascuna encapçalada per una peça de l’il·lustre pintor. Cada apartat representa un dels grans temes que Velázquez va tractar en les seves creacions: l’art, el saber, la natura morta i la vida quotidiana, la mitologia, la cort reial, el paisatge i la religió. “A través de les 7 obres es veuen els seus diferents interessos estilístics”, ha apuntat el comissari de l’exposició.

La directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Duran, ha destacat que l’exposició posa en relleu la transcendència de l’obra de Velázquez i dels artistes barrocs que van desplegar un llenguatge internacional que “no va conèixer fronteres”. Duran ha afegit que és una exposició excepcional mai vista a Barcelona, ja que aplega el major nombre d’obres de Velázquez que s’han exposat en una sola mostra a Barcelona: “Serà l’exposició més important de la temporada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa