Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts demana concedir la Medalla d’Or pòstuma a Àngel Casas
  • CA

El grup municipal de Junts per Barcelona ha proposat concedir la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al periodista Àngel Casas a títol pòstum. Així ho va demanar aquest dilluns en un prec al consistori la formació, que vol reconèixer d’aquesta manera la trajectòria i la importància de la figura de Casas, que va morir dissabte als 76 anys.

La petició de Junts es registra només dos dies després de la mort del reputat periodista amb l’objectiu de posar en valor “la seva contribució i innovació en els mitjans de comunicació i periodisme del país i de la ciutat”. Cal recordar que la trajectòria professional de Casas arrenca a Ràdio Joventut per després seguir per Ràdio Barcelona, Ràdio 4, TVE i TV3, on va ser una de les figures cabdals en els inicis de la cadena de televisió catalana.

Des del 2008 fins al 2014 va ser director de Betevé, la televisió pública de la ciutat de Barcelona, una tasca que sempre va compaginar amb una forta implicació en la vida cultural i periodística de la ciutat, especialment en el seu barri de Sants.

Tanmateix, es dona la circumstància que Casas no compta amb cap de les distincions i honors que pot concedir l’Ajuntament de Barcelona, motiu pel qual Junts s’ha decidit a presentar aquest prec.

Dol al món cultural i polític

El món cultural, polític i de la comunicació plorava dissabte la mort del popular periodista. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el Col·legi de Periodistes, l’Acadèmia Catalana de la Música, la CCMA o RTVE, eren alguns dels que dissabte omplien les xarxes socials amb missatges de record al mític periodista. Aragonès recordava Casas com un “comunicador mordaç i innovador, mestre de periodistes”. Segons el president, “deixa una empremta inesborrable dins i fora de la pantalla petita. Garriga destacava que ens ha “regalat” “grans moments” i assegurava que forma part de la “història de la televisió” i que sempre “ha treballat per dignificar la cultura amb passió i intel·ligència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa