Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Mandonguilles de Frenillo’, la comèdia més rebel i peculiar
  • CA

‘Mandonguilles de Frenillo’ és un espectacle còmic creat i dirigit per Roger Pelàez. L’actor, nascut a la Roca del Vallès, fa una crítica a la societat i una reflexió de l’actualitat utilitzant exemples del dia a dia. L’obra, produïda per Cristina Rigau, no deixarà ningú indiferent i es podrà trobar a l’Antic Teatre (carrer de Verdaguer i Callís) el primer dimarts de cada mes fins a l’1 de febrer, en sessions a les vuit del vespre. A més, es preveu un monòleg el primer dimarts de cada mes fins a partir de l’abril i fins el 8 de novembre i després l’obra finalitzarà el 13 de desembre de 2022. El títol del monòleg? Ejaculant diarrea.

Pelàez que ha sobreviscut al coronavirus i a l’ERTO, com altres grans artistes, ha tornat després de tres anys en cartellera i és que, l’espectacle que va començar abans de la pandèmia ha reobert les seves portes amb més humor i crítica que mai.

Dins de l’escenari, trobem un Pelàez ple d’energia i vida. El monòleg comença amb diverses nadales i la crítica de diferents cantants, actors i famosos. Tot seguit, l’humorista català i autor de còmics realitza una sàtira a la vida parlant de l’àmbit familiar, els estudis, el carnet de cotxe, la religió, l’esport… Cal destacar que entremig de cada monòleg canta una cançó escrita per ell i motiva al públic perquè cantin i siguin partícips de l’obra.

També, en Roger Pelàez parla de la companyia de mitjans de comunicació i entreteniment nord-americana més gran del món, la coneguda The Walt Disney Company. L’autor, explica que Disney ens ha influenciat profundament a tots i a totes amb els seus micromasclismes i seqüències irreals i fantasioses. Si més no, segons Pelàez, les pel·lícules Disney s’aproximen bastant a la ideologia de Vox. A més, al final del monòleg, l’actor juga amb el públic i fa que aquests entre rialla i rialla li facin una pregunta al mateix Pelàez que després ell haurà de trobar la solució en un dels llibres que té a la mà.

Pel que fa a l’attrezzo, trobem a Roger Pelàez acompanyat del seu guitarrista i d’una taula plena d’escrits. El monòleg de l’autor transmet alegria i diversió al públic provocant que aquests no puguin parar de riure des de l’inici de l’obra. Les seves crítiques constants i el seu toc personal criden l’atenció dels assistents i aquests tampoc poden deixar d’escoltar i mirar Pelàez.

Per finalitzar, s’ha de dir que entremig de cada comèdia que explica l’actor sempre hi ha un raig de realitat i de veritat. Segurament aquest acte i la força a l’escenari d’en Roger Pelàez són els motius que fan que Mandonguilles de Frenillo sigui un èxit a taquilla i un monòleg humorístic molt especial.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa