Barcelona ha encès els Llums de Nadal aquest dimeces al vespre des de l’escenari de plaça Catalunya i a tots els carrers i places de la ciutat. La ciutat tindrà enguany més de 100 km de vies il·luminades fins al 6 de gener.

Ha precedit l’encesa l’espectacle Ombrana amb més d’una vintena d’artistes de circ i música en directe amb una gran celebració de la ciutat, un homenatge als seus llums i a les persones i col·lectius que la integren. Si el 2020 s’hi van penjar cortines de llums de colors, enguany s’ha optat per encerclar la plaça amb una il·luminació que simula rajos de sol que s’encenen i apaguen per simular un batec. Els nous llums de Nadal de la plaça de Catalunya han estat captats amb un dron: les imatges permeten captar-ne des de dalt el disseny original, de l’estudi Antoni Arola.

En un comunicat, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que vol convertir la il·luminació nadalenca dels carrers del centre en una nova icona de la ciutat. Amb aquesta voluntat enguany s’ha estrenat el nou concepte d’il·luminació a la Plaça de Catalunya, la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Aragó que reivindica Barcelona com a ciutat de referència del disseny i la innovació. L’estudi barceloní de disseny industrial d’ Antoni Arola signa les instal·lacions lumíniques d’aquests espais emblemàtics del centre de la ciutat.  Arola, Premi Nacional de Disseny el 2003, trasllada a les seves propostes per a la ciutat l’experimentació artística i la recerca lumínica que caracteritza el treball del seu estudi, tot un referent internacional en aquest camp.


Espectacle d’encesa de llums a la ciutat AJUNTAMENT DE BARCELONA

A partir d’avui, els llums s’encendran a les 17.30 h. De diumenge a dijous, l’horari d’encesa serà de les 17.30 a 23.00 h, i divendres i dissabte, s’allargarà fins a la mitjanit. La Nit de Cap d’Any i la Nit de Reis, els llums es mantindran encesos fins a les 2 h de la matinada.

Per primera vegada, s’il·lumina la Ronda Sant Pere entre Passeig Sant Joan i Urquinaona, s’amplia el tram d’enllumenat del carrer Balmes des de Diagonal fins a Ronda Universitat, i es consoliden com a vies amb ornamentació nadalenca Via Laietana, Plaça Urquinaona i l’Avinguda Paral·lel.  Aquestes, juntament amb Plaça Catalunya, Aragó i Gran Via, són vies públiques il·luminades amb finançament completament municipal.

Els 39 edificis de mercats municipals lluiran també il·luminació nadalenca a les façanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a novembre 25, 2021 | 15:10
    uno que vive en Tabarnia novembre 25, 2021 | 15:10
    quant la llum va mes cara, es quant s,encenen, cal que possem directament el diners a la butxaques sense fons per les companyies electricas, aixo es pensar amb el cap

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa