Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Lliure crearà una obra teatral a partir de converses d’espectadors amb un bot
  • CA

El diàleg el faran els espectadors, amb l’ajuda, això sí, d’un bot. És la premissa amb què arrenca un projecte del Teatre Lliure que pretén crear una obra amb el contingut de la interacció amb ENA, una proposta del creador i director Roger Bernat, que també ha ideat el bot, segons ha informat el Lliure a través d’un comunicat. Amb la col·laboració de Mar Canet i Varvara Vuljajeva, impulsen un bot amb què es pot parlar per, després, unir les converses i convertir-les en una peça teatral.

L’eina estarà disponible a partir del 14 de maig i serà accessible en qualsevol moment del dia i la setmana. “De la interacció continuada amb ENA en resultarà una peça teatral que serà portada a escena quan decaiguin les mesures de distanciament social”, informa el Teatre Lliure. El bot té una “fluïdesa alta” i és capaç de parlar amb humans sense fer ús de “frases crossa” ja que és capaç de generar llenguatge. El defineixen com un “robot conversacional”.

El bot parla en anglès perquè la base de l’aprenentatge ha estat en aquest idioma. “Vam provar de fer-la parlar en català enviant de manera automàtica les seves respostes al traductor de Google i fent el mateix amb les interaccions dels internautes. La inexactitud de les traduccions d’anada i tornada feien el diàleg impossible”, detallen en el comunicat. 

El Lliure explica que el bot no entén “què diu ni què li diuen”. “Per el bot el llenguatge no és més que una seqüència de signes que rep, que analitza a partir d’un càlcul de probabilitats, i a la qual respon enviant una altra seqüència”, detallen. Així doncs, “no s’ofèn, no se sorprèn ni tampoc es cansa”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa