Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els llibreters damnificats per la pluja tindran ajudes de la Generalitat
  • CA

Aquest Sant Jordi havia de ser la recuperació de la normalitat absoluta després de dos anys amb la Diada segrestada per la pandèmia. La forta calamarsa i la pluja, sumada al fort vent, van provocar destrosses en moltes parades de llibres, especialment a Barcelona, Badalona i Sabadell, fins al punt que molts llibreters van denunciar que havien perdut un 15% dels ingressos a causa dels llibres mullats que ja no es podrien recuperar.

De fet, els llibreters de Barcelona s’han queixat que l’Ajuntament de Barcelona no tenia previst un pla B per la pluja, malgrat que la previsió indicava clarament pluja. Després del cap de setmana, Generalitat i Ajuntament es van comprometre a buscar solucions, i aquest dilluns la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters de Catalunya han anunciat després de la reunió conjunta que la desena de parades d’editorials i llibreries afectades pel temporal podran acollir-se a una línia d’ajuts de la Generalitat. Per altra banda, el Gremi aglutinarà afectacions que hagin patit altres parades, que també tindran compensacions menors.

De fet, algunes llibreries han reportat danys de fins a 14.000 euros. La consellera de Cultura ha explicat que “cap editorial o llibreria no hauria de tancar a causa del que va passar”, si bé no ha precisat a quant ascendeixen els diners que es destinaran. El Govern està a l’espera que aquesta setmana el Gremi de Llibreters reuneixi tota la informació sobre els afectats per la pluja a Catalunya.

Aquesta tarda els responsables del sector del llibre es reuniran amb els responsables de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Garriga espera que els ajuntaments es comprometin també en les ajudes.

El sector ha reiterat, a l’espera de les dades consolidades, que la facturació d’aquest Sant Jordi “agredolç” serà similar a la del 2019 i que, sense el temporal, hauria estat “el millor de la història”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon Llull a abril 26, 2022 | 08:51
    Ramon Llull abril 26, 2022 | 08:51
    A partir d'ara hem de fer les compres de llibres per Amazon. Prou de malbaratar diners públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa