L’èxit sanitari al concert del Sant Jordi esperança la prova pilot de 10 discoteques

La Fecasarm reclama una "desescalada urgent" de l'oci nocturn

La Fecasarm ha celebrat aquest dimarts el resultat del concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi –amb només sis positius entre el públic, quatre dels quals contagiats fora del recinte- i reclama una “desescalada urgent” de l’oci nocturn amb mesures de seguretat. “El resultat d’aquesta prova pilot ha aportat una nova dosi d’optimisme de cara a la reobertura de l’oci nocturn abans de l’estiu”, ha recalcat la patronal, que ha recordat que el concert a la Sala Apolo del 12 de desembre del 2020 –amb testos, mascaretes i sense distàncies- també va acabar sense contagiats. En paral·lel, la Fecasarm ha assenyalat que segueix a l’espera de la llum verda de Salut per a la prova pilot a 10 restaurants i discoteques de Barcelona.

Reunió el 10 de maig amb l’Ajuntament

Segons la patronal, la prova pilot se celebraria el 21 de maig i hi podrien participar unes 4.000 persones. Incorporarà també una fórmula pionera amb un triple sistema de seguretat de testos previs, app amb codis QR i aparells de desinfecció d’aire i superfícies. Els locals que s’han proposat com a participants son Sutton, Pacha Barcelona, Shôko Barcelona, Input High Fidelity Club, Gatsby Barcelona, Delfina Port Olímpic, Bling Bling Barcelona. A més, estan estudiant afegir-s’hi Jamboree, Moog i Sala Apolo. De fet, la Fecasarm té previst reunir-se el proper 10 de maig amb el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, per demanar el suport de l’Ajuntament de Barcelona a la prova pilot de la patronal.

“Les iniciatives portades a terme a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi ens han demostrat que l’oci nocturn amb mesures de seguretat és del tot segur”, ha insistit el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, que ha posat com a contraposició les festes il·legals i els ‘botellons’ que proliferen arreu de Catalunya. La patronal proposa que els locals disposin d’aparells de desinfecció d’aire i superfícies en espais tancats, i així puguin treballar amb l’horari habitual i sense restriccions d’aforament. “Amb aquestes dues últimes mesures es milloraria fins i tot la seguretat que hi havia als concerts de la Sala Apolo i del Palau Sant Jordi”, ha afirmat Boadas.

“Des de la Fecasarm defensem que aquells que disposin de més mesures de seguretat puguin disposar de més horari i aforament, a fi i efecte d’incentivar la implementació de més mesures”, ha conclòs el secretari general de la patronal de l’oci nocturn

Nou comentari