Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les ‘monedes’ barcelonines que només es poden menjar un cop l’any
  • CA

La llegenda del sant Josep Oriol, que va viure entre els anys 1650 i 1702, es converteix en un dolç un cop l’any a Barcelona. Ho fa en el marc de la festa major del Pi, que se celebra als voltants de la basílica Santa Maria del Pi, al Gòtic (Ciutat Vella), on es poden menjar monedes de xocolata amb la imatge del Gegant del Pi i la del sant. S’inspira en una de les llegendes més conegudes de Josep Oriol: el miracle de les monedes.

Les monedes es poden aconseguir en tres moments de les festes: el pregó, la passejada dels Oriols i els atracaments d’en Perot lo Lladre.

Segons la llegenda, el sant es trobava de viatge a la Santa Seu el 1698 amb un company de camí. El company va demanar aturar-es per menjar i, confiant que Josep Oriol li pagaria les despeses, es va afartar. Arribat el moment de pagar, però, cap dels dos tenia diners. Va ser llavors quan, segons la llegenda, el sant va convertir un rave i, després de fer-ne rodanxes, les va convertir en monedes.

Sant Josep Oriol va ser l’únic de vuit germans que va sobreviure a la infantesa. Era una persona austera, fins al punt que se’l coneixia com a doctor pa i aigua, ja que s’alimentava només de pa i aigua. Va dedicar la seva vida a cuidar dels altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa