Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les millors gelateries artesanes de Barcelona
  • CA

Al segle XVII, un italià, de nom Francesco Procopio dei Coltelli, va inventar una màquina que homogeneïtzava la combinació de gel, fruites i sucre. Així s’obtenia una pasta semblant al que coneixem com a gelat en l’actualitat. Procopio és considerat el pare del gelat. Va ser ell qui va obrir a París la primera gelateria com a tal: el Cafè Procope. 

Els italians es van encarregar de popularitzar i estendre el consum per tot el continent, i al segle XVIII comença a aparèixer el gelat als llibres de cuina. Amb la colonització americana, el gelat farà el salt de continent.

El gelat és una de les grans aportacions de la gastronomia per al nostre gaudi i benestar: tots hem somrigut davant una bola del nostre sabor favorit sense importar l’edat i la situació. Per aquest motiu, el TOT Barcelona et presenta les millors gelateries artesanes de Barcelona. 

Bodevici

El gelat més respectuós amb el medi ambient es troba a Bodevici: “una marca sostenible de gelats ecològics elaborats artesanalment amb ingredients naturals i de primera qualitat, prioritzant els productes de proximitat i de comerç just”. Tot, a més a més, amb compromís zero waste, és a dir, sense generar residus. 

La seva història s’inicia el 2011, després d’una llarga formació de la mà dels millors xefs gelaters, fins que van reunir el coneixement que necessitaven per donar amb la fórmula del seu gelat 100% natural. Sorbet de gerds, d’orxata, de mango, de maduixes, gelat de xocolata negra amb atzavara, d’avellanes de Reus, festucs, cafè amb llet, coco natural, iogurt de cabra, pomes al forn amb canyella… Tria’n un i deixa’t sorprendre!

Delacrem

Artesans, curiosos, llaminers… L’aposta pels processos artesanals pren protagonisme a l’obrador del passeig de Sant Joan, a l’Eixample. Delacrem introdueix els ‘pozzetti’ a Barcelona, perquè “permeten una millor conservació del producte”, i així han creat un ventall de sabors, propostes clàssiques i de temporada. Compten amb un espai petit i càlid on degustar la seva pastisseria artesanal i l’‘affogato’, el gelat ofegat en cafè que ha popularitzat Massimo Pignata, l’artífex de Delacrem.

El Tio Che

Orxata, granissats, gelats artesans… Dona’t un homenatge a la centenària El Tio Che, la cantonada més dolça de Poblenou que segueix a peu de canó després de bombardejos en temps de guerra, revolucions, crisis econòmiques i canvis constants. El que no ha canviat mai, però, és que l’orxateria i gelateria ha estat sempre la vida del barri. Ja ho diuen al seu web: “I així, continuem cent anys després rendint culte als gustos de tota la vida”.

Nadal del 1963 a El Tio Che, emblemàtic de Poblenou. Font: eltioche.es

Gelaaati di Marco

Al Gòtic, una de les gelateries millor valorades a Barcelona. L’elaboració del gelat està supervisat pel mestre gelater Di Consiglio Marco, que acumula més de 20 anys d’experiència a les espatlles. Fidel a la fórmula tradicional, Marco va recollir el llegat de la seva família, essent el seu pare un gelater de renom a Milà. Gelaaati di Marco beu de les seves arrels i del savoir faire que va inculcar-li el seu progenitor. És així que el 2014 va entrar al rànquing de les 50 millors gelateries del món segons Dissapore, i l’any següent va rebre el certificat “Eccellenze Italiane”, entre altres guardons. 

Marco, propietari de Gelaaati di Marco.
Font: gelaaati.com

La Valenciana

Va ser la Barcelona del 1900 la que va veure néixer la gelateria i orxateria La Valenciana. Ara, la quarta generació de la família Cortès manté viva la tradició gelatera i torronera dels seus orígens, Xixona. L’essència de l’artesanal, la cura al detall i un producte de primeríssima qualitat fan que bé mereixi una menció. També tenen pastisseria. El lloc ideal per donar-te un capritx ben dolç… o més d’un!

La Barcelona que va veure néixer La Valenciana, als seus inicis, al carrer Aribau amb Gran Via. Font: lavalenciana.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa