Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Compte enrere per les festes de Gràcia, que recuperen els actes amb públic
  • CA

Barcelona recuperarà cert grau de presencialitat a la Festa Major de Gràcia, que arrenca aquest dissabte i s’allargarà fins al 21 d’agost, després que la seva edició anterior se celebrés de manera virtual a causa de la pandèmia. Per a assistir a la majoria dels actes serà necessari reservar prèviament, tot i que algunes actuacions de petit format funcionaran només amb control d’aforament i es podrà passejar pels carrers decorats sense cita prèvia, encara que també es controlarà el seu aforament, ha explicat l’Ajuntament de Barcelona.

“El que és molt important és que no anem a Gràcia a veure què trobem, sinó que a casa mirem en quina activitat volem participar, ens inscriguem, fem una reserva prèvia i puguem assistir amb totes les garanties sanitàries i, en el cas que al final no puguem anar, ens donem de baixa per a alliberar aquella cadira”, ha explicat el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia.

Decorats i activitats

Hi haurà un total de 21 carrers engalanats i els guarnits seran aeris per no ocupar espai de la via pública i facilitar el pas de les persones. Es definiran sentits únics per a poder regular els accessos i evitar aglomeracions amb un centenar d’informadors. Respecte als decorats, Badia ha explicat que seran simbòlics: “No ens esperem el que havíem vist anys anteriors, són decorats que busquen facilitar el trànsit i hem d’evitar aglomeracions si els visitarem, fent un trànsit lleuger i sense aturar-nos massa estona per evitar que puguin generar-se cues”, ha assenyalat.

Atenent les recomanacions i les mesures de prevenció actuals, es limitarà el nombre d’activitats i en general cada espai podrà fer solament tres activitats cada dia, amb reserva prèvia, i totes les activitats nocturnes acabaràs a les 00.30, pel toc de queda.

El pregó de Cuixart

Un any més, per a acostar la festa a tota la ciutadania sense necessitat de desplaçar-se, es mantindran les emissions en línia i en directe d’alguns actes com el pregó, el matí de Festa Major, els lluïments i actes de cultura popular i alguns espectacles. El tret de sortida de les festes serà a les 19 hores del dissabte amb el pregó, que anirà a càrrec del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El consistori també ha recordat que les festes es mantenen fidels als valors que les caracteritzen: viure-les com un element de cohesió social i de veïnatge; fer costat al sector cultural i ser sostenibles, inclusives i transversals per a totes les edats. A més, ha ressaltat el seu compromís amb una programació que no fomenti els rols de gènere per visibilitzar la dona en els àmbits culturals i perquè sigui un espai lliure d’agressions racistes, masclistes i LGTBI-fòbiques. La reserva prèvia per a assistir als actes ja s’ha habilitat i es pot fer des de la web, en la qual també consta tota la programació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa