Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Eixample guanyarà un nou interior d’illa al carrer de Londres

El districte de l’Eixample guanyarà un nou espai lliure públic a l’interior de l’illa delimitada pels carrers de Londres, Casanova, París i Muntaner.

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment un Pla de Millora Urbana que preveu obrir a l’ús ciutadà aquest àmbit, d’uns 2.146 m2, que s’enjardinarà per tal que els veïns i veïnes del barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample puguin gaudir d’una nova zona verda, d’estada i de repòs, segons ha informat el consistori en un comunicat. Amb aquest nou espai seran 46 els interiors d’illa sumats des dels anys vuitanta per recuperar l’esperit Cerdà, 8 dels quals des de 2015.

El promotor que impulsa el Pla es farà càrrec de l’obra i cedirà gratuïtament a l’Ajuntament l’espai lliure interior de l’illa i l’accés públic a celobert pel passatge del número 86 del carrer de Londres. A canvi, el privat podrà dotar d’usos comercials i aparcament el subsòl i les plantes baixes.

La creació d’aquest nou interior d’illa suposa un pas important en el programa de recuperació d’interiors d’illa, atès que la cruïlla Londres-Muntaner no disposava de cap jardí públic a menys de 200 metres, essent el Jardí de Montserrat Figueras el més proper. Per tant, amb aquest nou espai d’ús ciutadà el veïnat d’aquestes illes podrà anar caminant a un jardí públic.

Recreació de com quedarà el nou espai d’interior d’illa AJUNTAMENT DE BARCELONA

Els interiors d’illa són una de les grans senyes d’identitat de l’Eixample. Es tracta d’espais dissenyats per Ildefons Cerdà que amb el pas del temps van perdre el seu valor original, ser espais d’oci i descans per al veïnat, i es van urbanitzar i ocupar per interessos immobiliaris. El Districte continua amb la seva recuperació, iniciada l’any 1986, per obrir-los de nou a la ciutadania. Amb el del carrer de Londres s’hauran recuperat un total de 46 interiors d’illa per a ús veïnal i una trentena més s’han consolidat com a equipaments escolars.

Com remarca l’Ajuntament, aquest projecte és complementari al guany de noves places i jardins, amb la Model i la plaça de les Glòries com a grans espais verds projectats, i al gran projecte de transformació Superilla Barcelona, que permetrà reduir el trànsit, millorar la vida de barri i fomentar el comerç de proximitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa