Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Las Vermudas recull el premi a la millor vermuteria de Barcelona
  • CA

El mes que va farà dos anys que van obrir el seu petit i acolorit local a la Vila de Gràcia i la passió no va de baixa. De fet encara s’ha disparat més amb el premi que els han atorgat els lectors del TOT Barcelona, que han escollit Las Vermudas com la millor vermuteria de la ciutat en el marc dels Premis Vinari de Vermuts. Són els coctelers Andrea Senna, Filippo Andriola i Elena Panizza, la responsable de comunicació, i estan bojos pel vermut i per tot el que s’hi pot fer.

Aquest dijous, en ple Sant Jordi d’estiu, se’ls ha lliurat el premi, que han celebrat amb l’energia amb què ho fan tot, especialment perquè els arriba després del confinament i perquè la seva candidatura, que van difondre a les seves xarxes socials va provocar una mobilització de la clientela que els va sorprendre molt. “Estem extremadament agraïts als nostres clients, perquè vam demanar que ens votessin i s’hi van llançar. Va venir una gran quantitat de gent a preguntar-nos com ho havien de fer, i això que ells no en treien res de res, ho feien perquè els agrada el local i per nosaltres. Els ho agraïm molt”, explica amb emoció Andrea Senna.

Andrea Senna i Filippo Andriola, de la vermuteria Las Vermudas, amb el còctel Vinari que han creat, amb Cisa, guanyador en la categoria de vermuts per a còctels dels Premis Vinari de Vermuts 2020 / E.B.

La clau de l’èxit del local és, segons ells, que el vermut és una beguda que “és a l’ADN català“. “La nostra clientela no són turistes, és el públic local, i els encanta veure com un producte de tota la vida que posaven a taula els seus avis ha reviscut i gaudeixen redescobrint-lo”, argumenta Senna. Al seu costat, Filippo Andriola afegeix que el ganxo definitiu de Las Vermudas és que es tracta d’una “vermuteria de nova generació, tot un món al voltant del vermut on tot conflueix”.

El Cónsul, el vermut elaborat amb recepta dels propietaris de Las Vermudas / S.B.
El Cónsul, el vermut elaborat amb recepta dels propietaris de Las Vermudas / S.B.

Cent referències… i el seu propi vermut

“Hem creat el concepte d’un país del vermut, tot un arxipèlag dedicat al vermut, Las Vermudas. Aquí hi tenim l’ambaixada de Gràcia i al local del barri de Sant Antoni, que és més petit, hi tenim el consolat“, explica Elena Panizza. Ella és també la responsable del disseny de l’ampolla del vermut creat pel local, El Cónsul: perquè Las Vermudas té el seu propi vermut –elaborat amb una recepta d’Andrea Senna, que és biòleg a més de cocteler, i Filippo Andriola–, ha creat una carta de còctels amb vermut, ofereix als clients fitxes dels vermuts per orientar-los en la tria d’entre el centenar de referències que tenen i, per fer-ho encara més fàcil, han adaptat una brúixola creada per la sommelier Ester Bachs, directora dels Premis Vinari de Vermuts: funciona amb codis de color i et permet escollir un vermut més amarg o més dolç i altres variants segons els teus gustos.

La capsa per fer el test sensorial de la vermuteria Las Vermudas / S.B.
La capsa per fer el test sensorial de la vermuteria Las Vermudas / S.B.

Un taller per fer-te el teu vermut

I encara hi ha una altra cosa que es poden fer tots aquells que decideixin perdre’s una estona al triangle de Las Vermudas: participar en un taller on poden crear el seu propi vermut a mida després de fer un test sensorial. Qui s’hi anima, es troba al davant una capsa on hi ha ampolletes per ensumar, potets d’on tastar una gota d’essència de plantes de les que es fan servir per fer vermuts i un calidoscopi. Un cop superada la prova, s’obté el perfil de l’interessat, que determina quin tipus de vermut li agradarà, i a partir d’aquí pot triar les espècies i les essències d’arrels, herbes i flors que definiran el seu vermut, que serà únic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa