Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Aquàrium reobre el 10 de juliol amb motiu del 25è aniversari
  • CA

L’Aquàrium de Barcelona tornarà a obrir les portes el 10 de juliol després de setmanes tancat per la crisi sanitària del coronavirus, segons ha informat el centre en un comunicat. L’aquari, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, reprendrà l’activitat “complint totes les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats” i amb diverses sorpreses pel públic com la construcció de El Laboratori del Mar.

El recinte s’ha anat adaptant a la normativa poder tornar a obrir. En aquest sentit, s’han col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic, s’ha actualitzat la senyalització per marcar el recorregut que és aconsellable seguir, l’aire es renovarà contínuament mitjançant un sistema de filtratge, s’ha establert un protocol per no superar mai l’aforament permès i s’han reforçat els torns de neteja. Els visitants a partir dels 6 anys hauran de portar la mascareta, respectar els 1,5m de distància, rentar-se les mans sovint i no podran tocar els vidres dels aquaris.

En motiu de la celebració dels 25 anys, el públic podrà gaudir de diferents tipus de descomptes durants els primers dies. D’aquesta manera, si adquireixen el tiquet de manera online tindran una rebaixa sobre el preu habitual. A més, el centre amplia la promoció d’aniversari pels nens que compleixin entre 3 i 10 anys. Els que facin anys o els hagin fet entre l’1 de gener i el 31 de juliol podran accedir gratuïtament, mentre que els que bufin les espelmes a partir de l’1 d’agost, tindran l’entrada sense cost durant la setmana del seu aniversari.

Més d’11.000 espècies

Durant l’estat d’alarma els equips de biologia i manteniment hagin continuat treballant per conservar les més d’11.000 espècies que habiten al centre i protegir el fons marí. Els biòlegs han vist com naixien nous exemplars de taurons gat, meduses lluna, rajades, cavallets de mar i pinguïns perquè per a ells “l’activitat no s’ha aturat i han mantigut el cicle de vida intacte”.

D’altra banda, l’aquari també ha servit d’allotjament per aquells éssers aquàtics que, per diversos motius, els propietaris no se’n podien fer càrrec. S’han acollit a més de 100 corals i més de 300 peixos.

Conèixer per estimar i estimar per protegir

L’Aquàrim de Barcelona està considerat Centre de Conservació Marina del Mediterrani per les tasques més destacades que fa com la protecció del fons marí i la conservació de les seves espècies. Amb motiu del 25è aniversari i seguint aquesta línia de treball i investigació i el lema ‘Conèixer per estimar i estimar per protegir’ s’està creant El Laboratori de Mar, un centre de reproducció d’espècies marines i d’aigua dolça en el que els visitants podran observar el que es fa dins l’àmbit de conservació marina. De moment, el públic podrà veure com s’està acabant durant el recorregut de la visita.

Empresa turística sostenible

La investigació i el respecte pel medi ambient són dues premisses molt importants per l’Aquàrium de Barcelona. En aquest sentit, el passat desembre va ser acreditada com a empresa turística sostenible internacionalment per Biosphere i és una de les primeres 50 empreses de Barcelona en aconseguir-ho.

L’Aquàrium, dins dels marc Sos Oceans i després de col·laborar amb el projecte ‘OurOcean’, també està present a la coalició mundial d’aquaris <<Worldaquariums #ReadyToChange to #BeatPlasticPollution>>, que ha unit esforços amb la Comissió Europea i el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient per a la lluita contra la contaminació dels plàstics als oceans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa