Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament dona llum verda al bany assistit per a persones amb discapacitat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona activarà aquest dissabte el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica per a persones amb discapacitat en la zona de Banys del Fòrum i, pròximament, també s’iniciarà el servei a la platja de Nova Icària, ha informat en un comunicat.

El consistori ha explicat que, a causa de la situació d’emergència provocada per la Covid-19 i els danys en les infraestructures pel temporal Gloria el gener passat, s’ha de modificar i adaptar el servei de bany assistit a les noves mesures de seguretat i al nou estat del litoral de les platges de la ciutat. En la zona del Banys del Fòrum, l’accés a l’aigua es realitza mitjançant una cadira hidràulica elevadora, que es netejarà cada vegada que un usuari autònom accedeixi a la mar i, en cas de les persones que necessitin mantenir-se en la cadira durant el bany, el temps es limitarà fins a un màxim de 20 minutos per a garantir l’atenció com a mínim a cinc persones per hora.

La novetat d’enguany és l’ampliació de l’horari del servei durant el mes de juny, que fins ara només obria caps de setmana i festius, i enguany estarà operatiu de 10 a 19 hores els caps de setmana i tots els dies del mes a partir del dimarts 23 de juny fins al 27 de setembre en el mateix horari.

A finals de mes es preveu l’obertura del bany assistit a la platja de la Nova Icària on, durant la setmana que ve, es duran a terme diferents intervencions per a poder garantir les mesures de seguretat als usuaris i treballadors, així com la instal·lació de dos itineraris adaptats per a entrar i sortir de la platja.

Aquest punt disposarà de dues cadires amfíbies, de manera que es podrà atendre fins a sis persones per hora, limitant el temps de bany a 20 minutos.

L’Ajuntament recomana als usuaris que vagin acompanyats preferentment del seu assistent habitual i s’establiran accessos d’entrada i sortida separats i controls per a evitar aglomeracions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa