Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB és la primera de l’Estat en un dels rànquings d’universitats més prestigiosos
  • CA

La Universitat de Barcelona (UB) és la primera de l’estat espanyol en el rànquing de Xangai. Així es coneix la llista de les millors universitats del món que publica cada agost la universitat Jiao Tong de Xangai, a la Xina. La UB es manté com l’única de l’Estat entre les considerades millors 200 i, de nou, no hi ha cap representació espanyola entre els 150 primers llocs. La segueixen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Complutense de Madrid, la de Granada i la de València, situades entre els llocs 201 i 300. El rànquing mundial el lidera la universitat de Harvard des que es va començar a publicar la llista, el 2003, i la segueixen la de Stanford, també als Estats Units, i la de Cambridge, al Regne Unit.

Hi ha 13 universitats de l’estat espanyol entre les millors 500 del món. Un dels factors determinants de la posició de la UB és la producció científica en articles indexats i el nivell elevat de publicacions a revistes com Nature i Science. En Medicina, se situa entre les 75 millors del món. La UB es manté des del 2018 entre les 200 millors.

El rànquing de Xangai s’elabora a partir d’indicadors com el nombre de premis rellevants dels alumnes i els professors, les citacions dels investigadors i el nombre d’articles publicats. Es classifiquen més de 1.800 universitats i es publiquen les 1.000 primeres.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa