El costerut barri de la Teixonera (Horta-Guinardó) ha estrenat aquesta setmana un petit racó per aturar-se i contemplar Collserola. El nou mirador és una obra modesta però suposa un rentat de cara per a la cruïlla dels carrers Santa Rosalia i Fastenrath, on hi havia i hi ha encara un gran descampat amb un desnivell molt pronunciat.

Més que un mirador complet, l’espai té forma de balcó. Dos bancs i unes noves baranes han ampliat de facto la vorera, fins ara enlletgida per la reixa del solar. Completen el lot un fanal i dos arbres, encara massa joves per oferir ni ombra ni verdor. L’obra havia començat al març, just abans de la pandèmia, i forma part del Pla de Barris del mandat passat.

Nou mirador-balcó al carrer Santa Rosalia 91, a la Teixonera / Districte d’Horta-Guinardó

Els veïns que s’hi aturin poden gaudir, ara sense tants obstacles, de les vistes que propicia el turó on s’assenta el barri. Des dels bancs s’observen la carena de Collserola, tot el complex hospitalari de la Vall d’Hebron i els espais esportius de la Campa.

Nou mirador-balcó al carrer Santa Rosalia 91, a la Teixonera / Districte d’Horta-Guinardó

En primer pla, però, capta l’atenció el gran mural gegant que l’artista Roc Blackblock va pintar el 2019 en una mitgera de la plaça del Doctor Matias Guiu. Es titula Amb les nostres mans i mostra una família fent-se una casa, com a memòria de l’autoconstrucció en aquest veïnat i del paper de les dones a les famílies recent arribades a la ciutat als anys 60.

Vista de la cantonada de Santa Rosalia i Fastenrath abans de fer-s’hi el mirador / Google Street View

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa