Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Setmana de l’Arquitectura ja camina, amb activitats presencials a tots els districtes
  • CA

La cinquena edició de la Setmana de l’Arquitectura de Barcelona, que se celebra del 6 al 16 de maig, recupera enguany les activitats presencials i té un format híbrid, combinant actes en línia relacionats amb l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha destacat que la ciutat “està preparada per a reactivar-se després d’un any molt difícil, combinant les millors solucions urbanístiques per a fer front a aquesta triple crisi”.

L’esdeveniment té com a objectiu que la ciutadania conegui l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat i enguany comptarà amb més de 150 activitats, un 75% de les quals seran presencials. Per Sanz, la pandèmia ha posat de manifest “la importància d’adaptar l’arquitectura i l’urbanisme a les necessitats de la vida”, per la qual cosa considera que poden ser solucions a les problemàtiques sorgides arran de la Covid-19.

Activitats destacades

Algunes de les activitats presencials d’aquesta edició seran les Festes d’Arquitectura, una per cada districte de la ciutat, i itineraris, rutes guiades, visites i exposicions que compliran totes les mesures sanitàries i es combinaran amb altres en línia. Es destaca en aquest sentit la proposta Arquitectura a les Aules. L’objectiu final d’aquestes dues accions principals és acostar arquitectes a “peu de carrer”, ja sigui entrant a les aules de les escoles, els instituts o universitats, o convertint-se en depositaris de la memòria col·lectiva per encarregar-se de compartir tots aquests coneixements amb la resta de la ciutadania a través de les Festes, defensen els organitzadors.

Una de les novetats destacades és el primer BARQ Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura de Barcelona, que projectarà pel·lícules i documentals vinculats a aquest tema als Cinemes Girona i a través de Filmin; també hi haurà una jornada sobre la Nova Bauhaus Europea i s’estrenarà un pla-guia en línia amb les obres arquitectòniques més recents de Barcelona.

La Setmana d’Arquitectura de Barcelona està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració del Barcelona Building Construmat i Arquinfad. A l’acte de presentació, de fet, hi va participar la degana del COAC , Assumpció Roig, la presidenta de la demarcació de Barcelona del mateix col·legi, Sandra Bestraten, i la directora de la Mies van der Rohe, Anna Ramos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa