Un altre cas d’un local arrelat al barri que es veu al llindar del precipici per la impossibilitat de renovar el lloguer. Ara es tracta de la llibreria Pròleg, al carrer de Sant Pere Més Alt. La lliberia ha alertat que els propietaris del local on s’ubica la botiga no els renoven el contracte de lloguer. Els llibreters, ubicats actualment al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, s’estan plantejant ara buscar un altre local.

Els propietaris no volen renovar el lloguer a Pròleg

Els llibreters ho han denunciat a través les xarxes socials A hores d’ara estan negociant la renovació per quedar-se on són però, de moment, no hi ha “cap resultat”. “Estem en mans de la mediació de l’Ajuntament, els propietaris del local el volen per a ells i no ens donen temps material per tal de trobar una solució a la nostra situació”, asseguren.

La primera “llibreria de dones” de Barcelona

Pròleg va ser creada fa 31 anys, i els seus responsables remarquen que va ser “la primera llibreria de dones” de la ciutat, essent són “una referència per a totes aquelles persones interessades en el feminisme, en escriptores i assagistes”.

Però Pròleg, insisteixen els propietaris, no és només una llibreria, és un projecte cultural que també està en risc: “Fa anys que conrea i que aplega moltes persones: tallers literaris, clubs de lectura, presentacions de llibres en què investigadores de tots els àmbits acadèmics troben els materials que necessiten per a la seva recerca”.

Reducció d’horaris per buscar local

La llibreria Pròleg reduirà durant l’agosst els horaris i no obrirà els divendres. L’objectiu del canvi d’horari, han explicat, és concentrar l’activitat de cara al públic de dilluns a dijous. Volen “disposar de temps per tot el que s’ha de fer”. També tancaran per vacances del 9 al 15 d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa