Ningú no podia preveure que el món sencer patiria una pandèmia que paralitzaria la vida quotidiana i l’economia a totes les escales. Per això molts negocis han acabat abaixant la persiana després del 2020 a casa nostra, superats per l’impacte de la crisi. Més encara ara, amb els efectes de la guerra de Rússia contra Ucraïna, la crisi inflacionista i l’energètica. Un còctel explosiu que passarà una factura molt gran sobretot als negocis més petits i als ciutadans malgrat les mesures que puguin impulsar els governs.

Tres inundacions en tres anys

I si a tot això hi afegim el factor clima, tenim les claus per les quals la llibreria Nollegiu del Clot, ubicada al carrer de València, 608, haurà d’abaixar persianes el proper 31 d’octubre. “El local amagava defectes desencadenants de tres inundacions i humitats a dojo. Només aquells que ho han patit saben què significa anar-se’n a dormir sabent que plourà i que no saps com trobaràs la llibreria pel matí”, explica al Time Out el llibreter Xavier Vidal. De fet, la llibreria va obrir-se el 2019, a les portes de la pandèmia. “Res no feia pensar que en plena construcció del projecte ens trobéssim amb un confinament, la primera pujada de la llum, la guerra d’Ucraïna i els seus efectes sobre la inflació …”, es lamenta.

Una nova obertura al barri?

Ara bé, els propietaris de la llibreria no perden l’esperança d’obrir un nou local al Clot, si bé avancen que seria un format molt més reduït i familiar. Quan? El més aviat possible, de fet, la intenció dels propietaris és fer un trasllat de local i no haver d’estar amb el negoci clausurat. Però això implica trobar un local al barri en condicions. Si no, podria tornar abans o després de Nadal, expliquen.

Descomptes fins que tanquin

En qualsevol cas, els clients que comprin a la llibreria de forma presencial fins al seu tancament tindran descomptes del 5%, i les activitats que estaven programades al Clot es mantindran a la llibreria que tenen al barri del Poblenou, oberta el 2013.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ventura a setembre 03, 2022 | 17:19
    Ventura setembre 03, 2022 | 17:19
    Fa vuit anys que Ucraïna va encetar una guerra contra el Donbass a la que la Federació Russa s'hi ha afegit. És clar o no?
  2. Icona del comentari de: Ventura a setembre 03, 2022 | 17:23
    Ventura setembre 03, 2022 | 17:23
    La nova crisi esdevé paper causa de les sancions que natoccident va engegar contra Rússia (i la conseqüent reacció russa). Per cert, fa vuit anys que no sancionaven Ukrania per l'assassinat de civils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa