Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La foscor i el black metal regnaran al tram final del LEM 2021
  • CA

La recuperació de l’Àgape, un clàssic que marida poesia, música i gastronomia, va cloure diumenge passat la quarta setmana del LEM 2021. El proper cap de setmana serà el darrer de l’edició d’enguany i proposa dues sessions dobles. La primera tindrà lloc divendres 29, a les 10 de la nit, a la capella modernista del Col·legi Major Ramon Llull, al recinte de l’Escola Industrial. Actuaran els duets Granular Bastards i White Nerve Connection.

Els primers uneixen l’artista sonora Valeria Miracapillo i el saxofonista Albert Cirera, un nom rellevant del free jazz europeu, en una proposta entre l’electrònica experimental, el jazz d’avantguarda, la lliure improvisació i el sorollisme. Per la seva banda, White Nerve Connection actius des de 1997, presentaran la seva barreja particular de música industrial i dark ambient. Les entrades anticipades (8€) per a aquest concert ja es poden comprar a la web d’Entradium.

Black metal i un film del 1928

La cloenda del festival se celebrarà dissabte al Centre Artesà Tradicionàrius. Obriran la vetllada Inhumankind, un singular duet format per Pablo Selnik (flauta) i Àlex Reviriego (contrabaix), un encontre de black metal acústic i jazz d’avantguarda. En aquesta ocasió, se’ls sumaran cues cantants: Celeste Alías, reconeguda en l’escena jazzística, i la mezzosoprano Marta Valero, amb una llarga trajectòria a la música clàssica i contemporània.

Per acabar, es projectarà el film mut ‘La passió de Joana d’Arc’ (C.T. Dreyer, 1928) amb un paisatge sonor tocat en viu pel grup de doom i stoner metal experimental Coure. La formació, amb influències diverses, està integrada, entre d’altres, pel saxofonista Ferran Besalduch i el trompetista Pablo Volt ‘Pope’. L’espectacle que oferiran al LEM es va estrenar a Badalona, al Cryptshow Festival 2021, sota la direcció del músic de l’escena indie Agustí Busom. Les entrades anticipades (12€) per a aquest doble concert de la 26a Edició del LEM també es poden adquirir a través d’Entradium.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa