La Festa Major de Sants: carrers guarnits per dalt i activitats adaptades a la situació sanitària

Els Jardins de Can Mantega seran l'espai central i el pregó homenatjarà el sector del comerç i la salut

El barri barceloní de Sants celebrarà la seva festa major del 24 al 29 d’agost, enguany en format reduït i adaptat a la situació sanitària. Els Jardins de Can Mantega seran l’espai central de la festa, amb la celebració del pregó, diversos tallers infantils, així com espectacles culturals i populars. La festa mantindrà les tradicionals ofrenes a Sant Bartomeu, a l’església de Santa Maria de Sants i al Mercat de Sants. Pel que fa al pregó, es farà un homenatge a dos sectors clau durant la pandèmia: el sector sanitari, amb la directora del CAP Numància, Marta Sorribes; i el comerç, amb el pastisser Joan Galimany, propietari d’un dels establiments més antics i emblemàtics del barri.

La celebració s’adaptarà a la situació epidemiològica del moment amb mesures com la reserva prèvia o el control d’aforaments. Els tradicionals guarnits de carrers seran aeris i es tallaran a la circulació de vehicles, de manera que no s’impedeixi ni es dificulti el pas i s’evitin les aglomeracions. En total hi haurà vuit carrers guarnits: Alcolea de dalt, Alcolea de baix, plaça de la Farga, Guadiana, Finlàndia, Robrenyo, Valladolid i la plaça Bonet i Muixí.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha titllat la situació “d’atípica”, però ha celebrat que s’hagin pogut salvar les activitats més “diürnes”. “Volem reafirmar que la cultura de barri és segura i fem una crida als veïns i veïnes a participar-hi amb normalitat”, ha apuntat

Nou comentari