Els espectacles culturals s’apunten al Black Friday. La jornada de descomptes i promocions, destacada als Estats Units, sol atraure compradors d’electrònica i tecnologia, però molts negocis tenen ara ofertes vinculades al Black Friday. Advocats amb descomptes per a divorcis, tatuatges a meitat de preu… I descomptes en cultura. 

Comprar entrades per al teatre coincidint amb la jornada d’ofertes és una opció a tenir en compte, ja que estaran a la venda amb descomptes de fins al 50%. El portal teatrebarcelona.com, que ofereix entrades per a moltes sales de la ciutat, farà descomptes de fins al 50%, el mateix que Atrapalo, que farà promocions per als espectacles culturals i els rebaixarà a meitat de preu. Altres pàgines com promentrada.com i Ticketea allarguen la durada de les ofertes i organitzen la Black week, amb descomptes durant una setmana. 

Aquest serà el 5è any que Ticketea se suma a la campanya d’ofertes. Van començar a fer promocions perquè creien que seria una bona oportunitat per a ells i els seus promotors i organitzadors, segons expliquen. Sobre la inclusió de la cultura al Black Friday, es pregunten “per què han de tenir cabuda els cosmètics i els mobles i no les experiències?”. Admeten que hi ha un augment de vendes durant la jornada, especialment perquè molts aprofiten per comprar entrades que regalaran pel Nadal. “La cultura pot aprofitar aquests dies per donar-li una empenta a les vendes i omplir teatres o sales de concerts que moltes vegades veiem gairebé buides”, conclouen.

El cinema, el teatre i els ‘walking tours’també en oferta

Les pròpies sales de teatre també aprofiten l’avinentesa per atraure el públic amb ofertes i descomptes. El Teatre Lliure enguany tindrà promocions durant les 24h que durarà el Black Friday. El TNC confirma també que prepararan ofertes, i tindran promocions en cupons d’entrades rebaixades entre un 25 % i un 30%. Les obres que tindran descomptes, concreten, seran Cuculand SouvenirTroia, una veritable odissea!, La niña gorda i Amour. Detallen que és el segon any que participen en el Black Friday. Tres per 3, que gestiona els teatres Victòria i Poliorama, també tindrà una tarifa especial per al dia.

El cinema també se suma a la campanya de promocions. Cinesa vendrà les entrades a meitat de preu des del 23 fins al 25 de novembre i Yelmo cinemes les oferirà a 4 €. Però no totes les sales abracen la tradició nord-americana dels descomptes. La sala Zumzeig és una cooperativa que programa cinema independent i que, enguany, projectarà Black Friday, el dia més car, un documental crític amb el model de consum. La projecció anirà acompanyada d’un debat organitzat per Ecologistes en acció, on es parlarà de les conseqüències del Black Friday a Barcelona i la lluita dels moviments socials. 

Les ofertes també han arribat als walking tours, recorreguts a peu pel centre de la ciutat. Planeta Insólito organitza diverses rutes i durant aquesta setmana es poden fer amb un 50% de descompte. El periodista Carlos Mesa és el guia que les organitza i apunta que no és el primer any que participen al Black Friday i que solen tenir més visitants gràcies a les promocions.

Nou comentari

Comparteix