La companyia desnonada del Teatre Aquitània hi torna i reprén la programació a la sala

L'equipament va reobrir diumenge amb l'espectacle familiar 'On és la fada alegria? ' amb música de Jofre Bardagí

El teatre Aquitània va reobrir diumenge les portes després d’uns mesos tancat per un conflicte amb l’empresa gestora de la sala, Artisteando Barcelona SL. La propietat els va desnonar al febrer per impagament del lloguer durant almenys un any, i va abaixar la persiana. La mateixa empresa també arrossegava deutes amb algunes companyies, segons ha confirmat l’ACN. Però la situació sembla haver-se reconduït ara i, “a partir d’un gran esforç”, és la mateixa empresa qui ha tornat a aixecar el teló del teatre. Ho fan, diuen, “per impedir que la ciutat es quedi sense un dels seus teatres més carismàtics”. Encara sense programació regular, la represa va ser diumenge amb l’espectacle familiar On és la fada alegria?, amb música de Jofre Bardagí.

En quedar sense gestors, al febrer, el Teatre Aquitània va abaixar la persiana temporalment. Previ al desnonament, la cooperativa Barc, encarregada de la programació artística va anunciar que es desvinculava del projecte per “incompliment de les condicions acordades” amb l’empresa gestora. Hores d’ara no han tornat a tenir notícies seves, i de moment es desconeix qui s’encarregarà de la programació en endavant.

Artisteando no ha presentat encara una programació “regular d’adults” però informa que ho farà en les properes dates. Amb tot, aquest dijous ja ha anunciat que el 5 de maig s’estrenarà al teatre un nou muntatge, ‘Here comes your man’, un espectacle que parla sobre els efectes del bulling a l’escola a llarg termini. Es tracta d’una producció de la madrilenya Tarambana Espectáculos escrita per Jordi Cadellans i protagonitzada per Marc Ribera i Sergi Cervera.

“Barcelona Artisteando SL ha aconseguit aturar la sagnia dels locals culturals i d’una altra índole a partir d’un gran esforç, impedir que la ciutat de Barcelona es quedi sense un dels seus teatres més carismàtics i servir com a guia a aquests altres espais culturals que es debaten entre el tancament definitiu o la supervivència”, assegura la companyia.

Nou comentari