Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Ciutat dels Somnis augmenta les activitats i aposta pel contingut de caràcter inclusiu
  • CA

Els més petits tornaran a tenir ocasió d’imaginar el seu futur a La Ciutat dels Somnis, abans anomenat Festival de la Infància, amb un espai un 25% superior i amb un 20% més d’activitats respecte a l’última edició. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i l’Ajuntament en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 40 entitats i empreses,proposa 120 activitats  i augmenta els continguts de caràcter social i inclusiu.

Per saber totes les activitats que hi podràs trobar, clica aquí

El festival es podrà visitar entre el 27 i el 31 de desembre i s’ubicarà als palaus 1 i 2 de la plaça de l’Univers al recinte de Montjuïc. “Seguim apostant per un esdeveniment amb una clara vocació pedagògica i que combina educació i entreteniment a partir de jocs i activitats d’experimentació, acció i esport”, ha declarat el director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué. 

Els nens i nenes que visitin aquesta ciutat imaginària podran provar més de 100 professions, com ara bombers, veterinaris o periodistes. A més, l’esport tindrà especial importància enguany, i els visitants podran gaudir de la pràctica del futbol, el bàsquet, diverses modalitats sobre patins, curses de tot tipus o fins i tot l’esquí als espais construïts pel Barça, l’Espanyol, el Consell General de l’Esport, els World Roller Games o Caprabo, entre d’altres.

En aquesta ciutat màgica els més petits podran fer de periodistes, càmeres o tècnics i preparar un informatiu a la Tele de Mediapro; disfressar-se de metges i infermers, atendre consultes, i aprendre a fer embenats a l’Hospital; habitar una casa dissenyada i construïda amb les seves pròpies mans com arquitectes o paletes; simular que treballen en un hotel posant a prova les seves habilitats com a cambrers, baristes i maîtres en curses de tota mena; participar en entretinguts tallers gastronòmics, fer experiments químics o donar curs a la seva creativitat a l’Atelier i aprendre a teixir amb llana, crear peces amb argila blanca, vestir personatges gegants, pintar i fer escultures, o inventar un instrument musical, imaginant sastres, modistes, terrissaires o artistes. També hi haurà tallers en què els nens hauran d’estar atents a la seguretat viària a l’autopista o comprovar l’estat dels pneumàtics o el maleter. Mentre a  l’aeroport els més menuts podran jugar a ser pilots o controladors aeris. En altres espais els visitants participaran en circuits i jocs d’enginy relacionats amb la cultura i el coneixement, el territori, el gènere, la inclusió i la salut. Els hàbits cibersaludables, enfocats a evitar problemes de ciberseguretat, també tenen cabuda al festival gràcies a tallers organitzats per la Generalitat de Catalunya.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assenyalat que “La Ciutat dels Somnis ha de ser un espai on tots els nens i nenes gaudeixin d’activitats que els ajudin en el seu desenvolupament”. També ha expressat que cal desvincular les professions dels estereotips de gènere i ha destacat el caràcter inclusiu del festival. 

Els nens gaudeixen mentre aprenen. | La Ciutat dels Somnis

La Ciutat dels Somnis compta amb diferents àrees per menjar, amb els nouvinguts foodtrucks, així com diverses ofertes de restauració i zones de pícnic. Paral·lelament s’han habilitat sales de lactància i l’Espai nadó per facilitar la visita de famílies amb nens petits. Els carrers de la ciutat de la Fira estaran plens d’animació i a la Plaça de les Professions es durà a terme un concert diari amb artistes com ara Marc Parrot & Eva Armisén, Jamaikids, i Llibert Fortuny, així com classes per aprendre a fer de DJ’s o ballar swing en família. Els espais per a nens d’entre 0 i 4 anys i i 10 i 12 són els que més han augmentat enguany, i les activitats majoritàries seran les relacionades amb l’acció i l’experimentació, com ara tallers, gimcanes i proves d’enginy.

L’entrada per a La Ciutat dels Somnis costa 6 euros. L’esdeveniment estarà obert de 10 a 20 hores, del 27 al 30 de desembre, i fins les 16 hores el dilluns 31 de desembre. L’organització espera rebre més de 25.000 visitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa