Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Barcelona romana més idíl·lica, al pessebre del Museu Marès
  • CA

Un equip de 25 persones de l’Associació de Pessebristes de Barcelona ha treballat des del mes de setembre per donar forma a l’esperat pessebre tradicional que cada any acull el pati del Museu Frederic Marès. Cada any amb una temàtica diferent, sempre vinculada a la història de la ciutat, pren forma una manifestació artística que va molt més enllà del significat religiós. El pessebre d’aquest 2021 representa la simbiosi entre la Bàrcino romana i la Barcelona actual, de manera que les restes romanes de la ciutat es converteixen en l’escenari de les diverses escenes del naixement, fent un homenatge a Luci Minici Natal Quadroni, el primer campió olímpic barceloní.

Hem tingut cura de tots els detalls, com ara el baix relleu del fons, una representació de la silueta de la ciutat amb alguns dels edificis més simbòlics, per fer una reproducció idíl·lica de la Barcelona Romana, centrant-nos molt en el guanyador de les Olimpíades, i també amb una reproducció idíl·lica del temple d’August que hi va haver a la ciutat i les columnes del qual es conserven al Centre Excursionista de Catalunya”, assenyala a Tornaveu el president de l’Associació de Pessebristes, Josep Maria Porta, que afegeix que aquesta representació es troba en simbiosi amb la Barcelona actual a través de la “representació en pedra de les siluetes més importants de la ciutat que tothom té al cap”.

Porta insisteix que és una instal·lació pensada “sobretot per al gaudi dels nens”, amb “animals i coses diferents”, però clarament orientada a l’oci en família. Paral·lelament, el pati del museu acull una instal·lació lumínica creada per l’alumnat de l’escola Elisava sota la direcció de Maria Güell. El muntatge recorda el temple de Vesta, ubicat a Roma, on hi cremava un foc sagrat que no es podia apagar mai i que era custodiat per diverses sacerdotesses. L’obra juga amb la llum i les ombres, i complementa perfectament el projecte.

La mostra es pot visitar des del 27 de novembre i fins al 2 de febrer, la Candelera, en els horaris habituals del Museu. L’Associació també fa altres pessebres a la ciutat, com el del monestir de Pedralbes, un pessebre a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat i diorames de petit format dins de la Pia Almoina. Tot plegat, complementat amb una exposició dels socis de l’entitat al seu local (Carrer dels Lledó, 11) que començarà el dia 7 de desembre.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa