La 080 Barcelona Fashion comença una nova edició digital amb una aposta pel disseny català

El certamen aprofita el format virtual per portar els creadors catalans a tot el món

La 080 Barcelona Fashion celebra aquesta setmana la seva 27 edició, la segona amb un format 100% digital a causa de la pandèmia de la Covid-19, amb la presència de 22 dissenyadors i marques i sota el lema ‘Undress your mind’. Aquesta nova edició del certamen català de la moda té com a principal objectiu projectar la moda a tots els públics i aconseguir noves audiències, especialment a escala internacional.

Entre el dilluns i el dijous, el públic no sols podrà seguir en directe les diferents presentacions de les col·leccions, sinó que podrà accedir a continguts audiovisuals en els quals els dissenyadors presentaran les seves creacions. A més, la 080 Barcelona Fashion també permetrà accedir al backstage de les desfilades, un contingut inèdit fins al moment, i que possibilitarà descobrir com es preparen i realitzen aquestes desfilades: des de la selecció de les models, fins a les sessions de maquillatge i perruqueria.

Aposta pel disseny català

El certamen manté enguany l’aposta pel disseny de moda que es realitza a Catalunya i la seva promoció internacional amb la finalitat de presentar el sector català a audiències internacionals a través de la digitalització. A més, també posarà l’accent en la diversitat “en el seu sentit més ampli” i en l’economia circular, un dels ‘drivers’ de la indústria en els últims anys.

Les diferents presentacions de les col·leccions, que tindran una durada de mitja hora cadascuna, es realitzaran en diferents espais de la Pedrera. En concret, es faran el pati i la terrassa, a més de les golfes, la Sala Gaudí o el pis d’època que es conserva. La producció de l’esdeveniment, a càrrec de Fashion Xou Films, ha apostat en aquesta edició pel naturalisme –sense efectes digitalitzats–, amb la finalitat de ressaltar la bellesa dels espais de l’edifici creat per Antoni Gaudí.

Calendari

La 080 Barcelona Fashion divideix les 22 presentacions en quatre jornades, que s’iniciaran a les 18.00 hores i que acabaran entre les 20.30 i les 21.00 hores. El dilluns 26, desfilaran Avellaneda, Menchén Tomàs, Eñaut, The Label Edition, Antonio Marcial i Álvaro Calafat; mentre que el dimarts 27 serà el torn de Txell Miras, I Com, Paola Molet, Escorpion i Paloma Woll.

Per la seva banda, Eiko Ai, Pablo Erroz, Lebor Gabala, LR3, Lola Casademunt by Maite i Custo Barcelona presentaran les seves col·leccions el dimecres 28, i el dijous 29 ho faran Victor Von Schwarz, Otrura, Is Coming, Onrushw23fh i Paraiso.

Entre els models es troben professionals de projecció internacional com Ana Arto, Fernando Lindez, Andrea Gutiérrez, Pablo Fernández, Beatriz Ronda, Óscar Kindelan, Clara Wakonigg o Piero Méndez, entre altres.

Nou comentari