Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Illa Diagonal celebra un quart de segle amb pirotècnia i xifres rècord
  • CA

El centre comercial L’Illa Diagonal, inaugurat el 2 de desembre de 1993, compleix aquest diumenge el seu 25 aniversari amb un balanç de 380 milions de visites durant un quart de segle. A més, presumeix de bona salut amb la previsió d’augmentar fins a un 4% la facturació global de tots els establiments. Assoliria així uns 260 milions d’euros aquest 2018, enfront dels més de 250 milions de 2017, segons ha explicat el gerent adjunt de L’Illa Diagonal, Andrés Torres. Amb l’impuls de la campanya nadalenca, ha indicat, es preveu que les visites superin els 18 milions abans de Cap d’Any.

Torres ha reconegut que l’afluència al centre comercial es va veure afectada a la fi del 2017 pel procés polític a Catalunya, si bé la baixada de temperatures en les últimes setmanes, les pluges i l’inici de la campanya de Nadal amb promocions com el Black Friday han impulsat el present exercici, la qual cosa ha portat als operadors a reforçar les seves plantilles. Propietat del Grup Sanahuja i Axa, el centre comercial compta amb oficines de 48.000 metres quadrats, 34.500 metres quadrats de superfície comercial distribuïdes en tres plantes i els hotels de quatre estels NH i AC Marriott. “Actualment estem al 100% de la nostra ocupació i molt il·lusionats de cara al futur”, explica el gerent adjunt.

Festa amb pirotècnia aquest dimarts

Han passat 25 anys des que els arquitectes Rafael Moneo (Premi Pritzker d’arquitectura) i Manuel de Solà-Morales (Gran Premi Europeu d’Urbanisme) dissenyessin aquest edifici, que en els seus inicis va ser batejat com la ‘Supermanzana’. Per celebrar-ho, el dimarts tindrà lloc un espectacle pirotècnic que ocuparà tota la façana i la coberta de l’edifici de L’Illa Diagonal, un esdeveniment que culminarà amb el descobriment del conjunt escultòric de sis volums que l’artista italià Edoardo Tresoldi ha creat per a l’ocasió i que passarà a ser una instal·lació permanent del centre comercial.

Reforma a la vista

El complex també inclou tres escoles, un poliesportiu, un parc públic, i en un edifici annex disposa de l’Auditori Axa i de la sala de festes i concerts Biquini. L’Illa Diagonal va comptar el 1996 amb l’obertura del primer Fnac a Barcelona, a finals d’aquest octubre ha inaugurat la primera botiga Lego de la ciutat i també acull el primer establiment Garmin d’Europa.

A finals del 2006 el complex va ampliar la superfície en 4.000 metres quadrats obrint 17 nous establiments, una ampliació que també ha permès crear una nova entrada per a vianants al recinte pel carrer Déu i Mata. Actualment, s’està estudiant una “reforma estètica integral” del centre comercial, encara que Torres ha indicat que encara s’està avaluant com dur-la a terme, així com el seu calendari i inversió.

Més notícies
Lego obre a La Maquinista la seva segona botiga a Barcelona
Notícia: Lego obre a La Maquinista la seva segona botiga a Barcelona
Comparteix
La companyia ja té un establiment al centre comercial de l’Illa Diagonal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa