Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La salvació del món amb la Júlia Barbany
  • CA

La Júlia Barbany és una apassionada dels còmics de distopia futurista i de les narratives apocalíptiques d’Isaac Asimov. Des de ben petita va desenvolupar una gran fascinació per la fi del món. Aquest fet la va portar a endinsar-se en un projecte del qual vol que el seu públic formi part.

La Júlia, que quan era petita no era massa popular a l’escola, es va centrar en la ficció: un món increïble per a ella. Un dia, davant de la seva mare va plantejar que morir a la fi del món és la millor forma de morir. Que les persones podien morir de moltes maneres, però què fer-ho a la fi del món era la millor opció. A més, d’aquesta manera se sentiria molt important perquè hagués aguantat fins al final de la història.

La fi del món va portar un revolt rellevant en la dècada dels noranta. Les persones se senten neguitoses i volen superar-ho de la millor manera possible. Els mitjans de comunicació ho van plantejar com un moment increïble i apocalíptic. Però la fi del món mai va arribar i la Júlia ja estava preparada.

L’actriu presenta “Official presentation of the gadgets for our salvation”, un projecte comú per a després de la fi del món. En la seva actuació, acompanyada d’un PowerPoint, explica de forma irònica i satírica un projecte amb l’objectiu de captar persones que l’acompanyin en l’aventura. Que hi ha després del fi del tot? On anirà a parar la població quan el planeta Terra sigui destruït?

La Júlia és una actriu graduada en art dramàtic per l’Institut del Teatre. A més, ha cursat part dels seus estudis “LAPS” en la Theatre Academy de Helsinki. Durant l’obra, parla de com en la seva estança a Helsinki va poder desenvolupar amb èxit el seu projecte.

Durant l’obra el contingut va in crescendo. Al principi el públic veu una noia una mica tímida, insegura i una mica maldestre que anirà creixent en el transcurs de l’obra. Introdueix el seu projecte amb orgull però amb timidesa. Comença parlant d’ella mateixa de forma menuda per acabar animant tot el públic. Els espectadors acaben submergits en el món de la còmica, que aconsegueix reunir-los per cantar i ballar.

La Júlia Barbany espera tots els públics a l’Antic Teatre (carrer de Verdaguer i Callís, 12) per presentar un projecte de la salvació del món. Vols participar-hi?

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa