Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja és a Barcelona el World Press Photo 2021
  • CA

El World Press Photo 2021 ja és a Barcelona. Des de l’11 de novembre fins al 12 de desembre es pot gaudir de la millor exposició sobre fotografia del món. El festival recull les fotografies més impactants de fotoperiodistes de tots els continents.

La millor fotografia d’enguany és la del danès Mads Nissen, anomenadaLa primera abraçada’, on es pot veure com la infermera Adriana Silva da Costa s’abraça a Rosa Luzia Lunardi, una dona de 85 anys, a la residència de gent gran Viva Bem, a la ciutat de São Paulo al Brasil. L’únic que les separa és un tros de plàstic. Es tracta d’una instantània del 5 d’agost i reflecteix tota la cruesa de la pandèmia del coronavirus.

“La primera abraçada”, la millor fotografia del World Press Photo 2021 / Mads Nissen

Aquesta va ser la primera abraçada que Luzia Lunardi rebia en cinc mesos. Al març les residències del país van tancar les portes, a causa del fort impacte de la Covid-19, fent que les persones grans es quedessin aïllades. Com a mínim, físicament. El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha qüestionat en diverses ocasions les conseqüències d’aquest virus, tot i que ell mateix es va infectar. El país va registrar a finals de 2020 195.000 morts i 7,7 milions d’infectats, una de les pitjors xifres del planeta.

Les fotografies s’exposen al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). També es projectarà de forma online, a través de la plataforma Filmin. L’exposició es pot visitar:

  • De dimarts a dijous (incloent-hi festius): d’11 h a 20 h.
  • Divendres: d’11 h a 21 h.
  • Dissabte: de 10 h a 21h.
  • Dimuenge: de 10 h a 20 h.
  • Dilluns: Tancat.

L’entrada té un cost de 6 euros per al públic general, 4, si és reduïda. Les visites guiades, en català o castellà i d’1 hora i 15 minuts de duració té un cost de 8,5 euros, 6,5 si és a preu reduït.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa