Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ítaca Band, viatge festiu assegut en una cadira
  • CA

L’Espai Mediterràniament, que acull els concerts d’Estrella Damm durant aquestes festes de la Mercè, ha tancat la nit de dijous amb la actuació del grup de Montcada i Reixac Ítaca Band, una proposta vitamínica per cloure el primer round de recitals del Parc del Fòrum. Acostumant-se al nou format que imposen els concerts en temporada pandèmica, el públic ha gaudit d’un repertori interpretat amb vigor per una banda que duu ja molts anys donant voltes pels escenaris.

Com a tot artista, la presència d’un públic ancorat en una cadira i sense possibilitat de moure’s durant tot el concert impressiona i així ho ha posat de manifest el líder de la formació, Albert García. La pandèmia no només suposa un trasbals pels membres de qualsevol banda, sinó també per uns espectadors que s’han d’acostumar a veure-ho tot des d’una cadira. Tot i així, Ítaca Band, que es caracteritza per un repertori de música festiva, ha aconseguit aixecar l’ànim de l’espectador, que no es resigna a gaudir de la música encara que sigui pràcticament sense moure’s.

Aspecte del públic al concert d’Ítaca Band (Jordi Borràs)

Ítaca Band ha interpretat alguns temes del seu darrer disc La lengua de los pájaros (2019), però també ha recuperat alguna composició del passat, com el títol ‘Com si no hi hagués demà’, una tria idònia per a temps com l’actual, en què la incertesa i la imprevisió sobre el futur contribueixen a voler treure el màxim partit al present.

Del nou disc també ha destacat el tema ‘Apropa’t’, la lletra del qual no deixa de resultar desconcertant escoltant-la en un concert on la pandèmia obliga que els espectadors estiguin separats a dos metres de distància. “Apropa’t encra més”, diu la lletra

Dissabte: el torn de Dolo Beltran i Sra. Tomasa

L’Espai Mediterràniament al Parc del Forum acull els concerts d’Estrella Damm per les festes de la Mercè. Abans d’Ítaca Band ha actuat el traper de Terrassa Lildami i pel matí ja ho havia fet la Suu. Dissabte serà el torn de Dolo Beltran i la Sra. Tomasa.

Els concerts, marcats per la distància social, se celebren amb moltes mesures de protecció per evitar contagis. Un equip de persones vetlla per mantenir l’ordre. Val a dir que tant en el concert de Lildami com el d’Ítaca Band la conducta, en aquest sentit, ha estat exemplar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa