Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Isaki Lacuesta, Alfred Hitchcock i Joan Brossa: protagonistes de la Filmoteca 2019
  • CA

La Filmoteca de Catalunya dedicarà retrospectives i cicles destacats als cineastes Terry Gilliam, Roman Polanski, Isaki Lacuesta, Icíar Bollaín, al recentment mort Bernardo Bertolucci i a Stephen Frears en la cartellera de 2019. El director de la Filmoteca, Esteve Riambau, ha considerat un “castell de cartes” amb molts equilibris.

En la presentació de la programació, a la qual ha assistit la consellera de Cultura Laura Borràs, Riambau ha proposat un any de “bon cinema per a tots els gustos i des d’una mirada oberta i universal”, amb cinema clàssic, films contemporanis que no arriben a les pantalles comercials i pel·lícules en diàleg amb disciplines artístiques. Després fer-se públic el cicle que dedicarà el Centre Georges Pompidou a Isaki Lacuesta, la retrospectiva antològica arribarà a la Filmoteca el mes de gener en un moment de “tancament de cicle” de la filmografia del català amb l’estrena recent d’Entre dos aguas, ha comentat la guionista i directora Isa Campo.

El mateix mes de març tindrà lloc un cicle dedicat al centenari de la United Artists, convertida en la primera productora independent pels seus creadors Charles Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks i David W. Griffith, amb pel·lícules que van des de finals del segle XIX fins als anys 50.

El cinema tendre i corrosiu de Stephen Frears tindrà un espai especial al mes de maig amb títols centrats en els seus biopics, a més d’incursions puntuals en el cinema nord-americà, i al juliol tindrà lloc una exposició dedicada al cineasta polonès Krzysztof Kieslowski.

El director Jeff Bridges, fill i germà d’actors que va guanyar un Oscar amb Crazy Heart, i el productor còmplice de la Nouvelle Vague Barbet Schroeder seran també objecte d’una mostra temàtica, en aquest cas al mes de febrer.

Joan Brossa i Alfred Hitchcock

Coincidint amb el centenari de Joan Brossa, amic i còmplice de la Filmoteca en la qual té una cadira dedicada, l’equipament esquitxarà la programació de pel·lícules dedicades al poeta, el poema visual dedicat a Alfred Hitchcock és la imatge de la nova temporada. Com a novetat d’aquest any la Filmoteca dedicarà un cicle als musicals, així com a l’animació per a adults.

Al novembre serà el torn de l’homenatge a Bernardo Bertolucci, amb el qual Riambau havia mantingut contacte, però que mai va poder aconseguir el seu desembarcament a la capital catalana pel delicat estat de salut que acusava el director italià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa